Гороховий суп – пюре, це смачне і корисне блюдо, яке стане хорошим обідом для всієї родини. За бажанням можна експериментувати і зробити його більш насиченим.
Класичний гороховий суп-пюре
Стандартний рецепт, візьміть його за основу.
Необхідні продукти:
- одна морквина і цибулина;
- два літри води;
- 200 грамів гороху;
- спеції на свій смак;
- три картоплини;
- зубчик часнику.
Процес приготування:
- Горох потрібно попередньо замочити у воді і краще, якщо він постоїть всю ніч. Після цього викладаємо його в каструлю з водою і варимо.
- Поки триває цей процес, картоплю ріжемо кубиками, моркву тремо, подрібнюємо цибулю і викладаємо овочі до гороху.
- Коли все стане м’яким, з допомогою блендера робимо з продуктів пюре. Додаємо вибрані спеції, роздавлений часник. Ще раз доводимо до кипіння і можна подавати.
З копченостями
Хочете чогось незвичайного?
Приготуйте гороховий суп-пюре з копченостями. Ці два продукти дуже добре поєднуються.
Необхідні інгредієнти:
- спеції на свій смак;
- одна цибулина і морквина;
- близько 500 грам будь-яких копченостей;
- 2.5 літра води;
- 200 грамів гороху.
Процес приготування:
- Попередньо замочуємо Горох як мінімум на 6 годин.
- Копченості заливаємо водою і ставимо варитися.
- Поки триває цей процес подрібнюємо овочі, злегка обсмажуємо їх на сковороді.
- До копченого додаємо горох, варимо близько двох годин.
- Залишилося викласти овочі, всипати приправи і тримати до готовності на вогні, поки горох не розвариться. За бажанням можна скористатися блендером.
В мультиварці
Гороховий суп-пюре готується в мультиварці зовсім просто. Особливо добре те, що можна виставити час і займатися своїми справами не турбуючись за страву.
Необхідні продукти:
- моркву і цибулина;
- приправи на свій смак;
- 200 грамів гороху;
- одна картопля.
Процес приготування:
- Подрібнюємо всі овочі: цибулю і моркву нарізаємо невеликими смужками, а картоплю кубиками.
- Моркву з цибулею обсмажуємо в чаші в режимі «Випічка».
- Потім до них викладаємо горох, картоплю, заливаємо вміст водою, додаємо приправи.
- Встановлюємо режим «Гасіння» на дві години і чекаємо готовності.
Суп-пюре з гороху і курки
Гороховий суп з куркою може стати відмінним варіантом обіду під час дієти. Він малокалорійний та нежирний.
Необхідні продукти:
- три картоплини;
- 200 грамів гороху;
- одна морква і стільки ж цибулі;
- приправи за своїм бажанням;
- близько 400 грам курячого філе.
Процес приготування:
- Курку порізати на середні шматки і поставте варитися. Через деякий час викладіть до неї горох.
- Поки йде процес варіння, підготуйте овочі: подрібнюємо їх на невеликі шматочки. Моркву і цибулю злегка засмажуємо на сковороді.
- Коли горох буде майже готовий, викладіть в каструлю картоплю, поваріть ще деякий час.
- Отриману масу заправте спеціями, змішайте з овочами і перетворити на пюре за допомогою блендера.
Із зеленого горошку з беконом
Легкий варіант приготування, який можна назвати «на швидку руку». Немає необхідності варити горох кілька годин.
Необхідні продукти:
- Дві картоплини;
- 100 грам бекону;
- спеції на свій смак;
- банку горошку;
- моркву і цибулина;
- велика ложка борошна.
Процес приготування:
- Очищаємо і нарізаємо овочі. Моркву потрібно перетворити на невеликі тонкі смужки, а картоплю і цибулю в квадратики.
- Нагріваємо воду, додаємо спеції і выкалываем туди консервований горох і морква з картоплею.
- На гарячій сковороді обсмажуємо цибулю разом з попередньо нарізаним на смужки беконом. На цьому етапі всипаємо борошно, перемішуємо і отриману суміш викладаємо в суп.
- Тримаємо деякий час на вогні до готовності картоплі і перебиваємо блендером до однорідної консистенції.
Як зварити гороховий суп-пюре з вершками?
Дуже смачний варіант приготування, який обов’язково варто спробувати хоч раз.
Необхідні продукти:
- 200 мілілітрів вершків;
- склянка гороху;
- два картоплі;
- одна цибулина і морквина;
- приправи за своїм бажанням;
- літр води.
Процес приготування страви:
- Перед тим як використовувати горох для супу його обов’язково потрібно замочити. Краще якщо він постоїть всю ніч, але якщо немає такої можливості, то залиште хоча б на дві години.
- Подрібнюємо овочі: картоплю нарізаємо тонкими пластинками, цибулю півкільцями, а моркву смужками. Відправляємо їх в каструлю з невеликою кількістю олії і обсмажуємо.
- Викладаємо до овочів горох, заливаємо водою і доводимо до готовності. На це піде приблизно 40 хвилин. Після чого перетворюємо інгредієнти в пюре.
- Вершки ставимо на плиту, чекаємо, поки вони закиплять і вливаємо їх у суп. Приправляємо обраними спеціями і подаємо з сухариками.
Пісний гороховий суп-пюре
Навіть якщо ви дотримуєтесь посту, завжди можна побалувати себе чимось смачним, наприклад гороховим супом. Такий рецепт підійде і для дієти. Він корисний, легкий, не містить багато калорій і добре втамовує голод.
Необхідні продукти для страви:
- одна морква і цибулина;
- два зубчики часнику;
- зелень і спеції на свій смак;
- близько 400 грамів гороху;
- один свіжий помідор.
Процес приготування:
- Горох, звичайно ж, заливаємо холодною водою і залишаємо його як мінімум на три години. Якщо він цілісний, то на п’ять годин.
- Через це час горох викладаємо в каструлю, заливаємо свіжою водою і доводимо до готовності на плиті. Знадобиться не менше, ніж 40 хвилин.
- В цей час займаємося овочами. Моркву потрібно натерти на крупній тертці, цибулю перетворити на невеликі квадратики, а часник подрібнити ножем.
- Помідори теж нарізаємо на кубики розміром не більше одного сантиметра. Попередньо їх потрібно позбавити від шкірки. Вона легко зійде, якщо обдати овоч окропом.
- На розігрітій сковороді спочатку смажимо деякий час цибулю, потім додаємо моркву, помідори і часник. Чекаємо, поки всі продукти стануть м’якими і викладаємо їх до вже отваренному гороху.
- Тримаємо суп ще п’ять хвилин на вогні, знімаємо, чекаємо охолодження і перетворюємо на пюре блендером.