Гороховий суп з яловичиною – 7 рецептів, як зварити смачний суп в мультиварці і в каструлі

З зеленого горошку, порею і яловичини

У нашій країні гороховий суп варять з сушених бобів, а от на Заході прийнято готувати з зеленого свіжого або замороженого горошку. Різниця між ними колосальна. Так з жовтого гороху виходить калорійний борошнистий суп, а ось із зеленого горошку більш легкий дієтичний. Розповімо, як зварити суп гороховий з зелених бобів.

Продукти:

  • 120 г зеленого горошку;
  • 300 г м’яса;
  • цибуля-порей;
  • три шматочки житнього хліба:
  • олія, сіль, спеції.

Дії:

  • Першим ділом відварюємо м’ясний бульйон з додаванням солі, відварене м’ясо поріжемо дрібними шматочками.
  • В навар закладаємо горошок і варимо його до м’якості.
  • Цибулю ріжемо кільцями і смажимо на оливковій олії дві хвилини, не більше, інакше цибулю просто згорить.
  • Відправляємо цибуля-порей (залишимо трохи для подачі) в каструлю з горохом, варимо хвилин п’ять, беремо блендер і подрібнюємо вміст до кремової консистенції. Потім кладемо шматочки м’яса, почекаємо пару хвилин і вимикаємо вогонь.
  • Подаємо суп з житніми крутонами. Для цього хліб режим на квадратики, посипаємо сіллю, поливаємо олією і обсмажуємо на сухій сковороді.
  • Суп розливаємо по тарілках, кладемо залишки цибулю — порей і сухарики.
Дивіться також:  Куряча локшина – 8 рецептів, як приготувати смачний домашній суп-локшину