З зеленого горошку, порею і яловичини
У нашій країні гороховий суп варять з сушених бобів, а от на Заході прийнято готувати з зеленого свіжого або замороженого горошку. Різниця між ними колосальна. Так з жовтого гороху виходить калорійний борошнистий суп, а ось із зеленого горошку більш легкий дієтичний. Розповімо, як зварити суп гороховий з зелених бобів.
Продукти:
- 120 г зеленого горошку;
- 300 г м’яса;
- цибуля-порей;
- три шматочки житнього хліба:
- олія, сіль, спеції.
Дії:
- Першим ділом відварюємо м’ясний бульйон з додаванням солі, відварене м’ясо поріжемо дрібними шматочками.
- В навар закладаємо горошок і варимо його до м’якості.
- Цибулю ріжемо кільцями і смажимо на оливковій олії дві хвилини, не більше, інакше цибулю просто згорить.
- Відправляємо цибуля-порей (залишимо трохи для подачі) в каструлю з горохом, варимо хвилин п’ять, беремо блендер і подрібнюємо вміст до кремової консистенції. Потім кладемо шматочки м’яса, почекаємо пару хвилин і вимикаємо вогонь.
- Подаємо суп з житніми крутонами. Для цього хліб режим на квадратики, посипаємо сіллю, поливаємо олією і обсмажуємо на сухій сковороді.
- Суп розливаємо по тарілках, кладемо залишки цибулю — порей і сухарики.