Гриби в сметані – 8 рецептів приготування на сковороді і в духовці

Соус з грибами і сметаною до макаронів

Паста та інші макаронні вироби часто подаються у поєднанні з грибним соусом, який готується з:

  • 200 г грибів;
  • цибулини;
  • 150 мл сметани;
  • пучка зелені;
  • соняшникової олії;
  • солі і спецій.

Спосіб приготування:

  • Цибулю і гриби очищаються, після чого дрібно нарізати.
  • Інгредієнти подрібнені обсмажуються 15 хвилин на соняшниковій олії під закритою кришкою, щоб рідина не випарувалася.
  • При необхідності в процесі гасіння в сковороду вливається трохи води.
  • Зажарка солиться, приправляється і заливають сметаною.
  • Вміст гаситься ще 5 хвилин, після яких ємність знімається з плити і остуджується.
  • Після охолодження до грибного соусу додається зелень, після чого маса перетворюється в однорідний склад за допомогою блендера.
  • Приготоване блюдо подається до попередньо відварених макаронів.

Грибні страви дуже різноманітні завдяки універсальності основного інгредієнта. Гриби можуть смажитися, тушкуватися, додаватися в перші страви, надаючи їм ароматності і насиченості смаку. Щоб переконатися в їх прекрасною сполучуваності з іншими продуктами, можна скористатися рецептами приготування грибів у сметані.

Дивіться також:  Лазанья – 8 рецептів приготування в домашніх умовах
Прокрутка до верху