Соус з грибами і сметаною до макаронів
Паста та інші макаронні вироби часто подаються у поєднанні з грибним соусом, який готується з:
- 200 г грибів;
- цибулини;
- 150 мл сметани;
- пучка зелені;
- соняшникової олії;
- солі і спецій.
Спосіб приготування:
- Цибулю і гриби очищаються, після чого дрібно нарізати.
- Інгредієнти подрібнені обсмажуються 15 хвилин на соняшниковій олії під закритою кришкою, щоб рідина не випарувалася.
- При необхідності в процесі гасіння в сковороду вливається трохи води.
- Зажарка солиться, приправляється і заливають сметаною.
- Вміст гаситься ще 5 хвилин, після яких ємність знімається з плити і остуджується.
- Після охолодження до грибного соусу додається зелень, після чого маса перетворюється в однорідний склад за допомогою блендера.
- Приготоване блюдо подається до попередньо відварених макаронів.
Грибні страви дуже різноманітні завдяки універсальності основного інгредієнта. Гриби можуть смажитися, тушкуватися, додаватися в перші страви, надаючи їм ароматності і насиченості смаку. Щоб переконатися в їх прекрасною сполучуваності з іншими продуктами, можна скористатися рецептами приготування грибів у сметані.