Грибний суп-пюре з глив
Глива – поживний продукт, який здатний вгамувати голод, не додаючи зайвих калорій.
Щоб урізноманітнити раціон ніжним супом-пюре, необхідно підготувати:
- Гливи 300 г;
- 4 картоплини;
- 2 цибулини;
- 15 мл жирної сметани;
- шматочок вершкового масла;
- пучок кінзи;
- мелений перець, сіль.
У процесі створення супу:
- Грибні «грона» поділяються на готельні грибочки, які відварюють в підсоленій воді.
- Бульйон проціджують, а жорсткі підстави грибів зрізаються.
- Картоплю нарізати скибочками, які відварюють до готовності.
- Цибулини і гриби подрібнюються, після чого обсмажуються до рум’яної скоринки на вершковому маслі.
- Картоплю і зажарка перемелюються в каструлі блендером, після чого заливаються грибним бульйоном.
- Суп солиться, притрушивается обраними приправами і заправляється сметаною.
- Після закипання ніжне перше блюдо присипається рубаною кінзою.