Під сирною скоринкою
- Грудка розрізається на порційні шматки, які злегка відбивають, обмащуються соляно-перченной сумішшю і викладають на змащений маслом деко.
- В окремому посуді змішується майонез з часником (з розрахунку на один шматок м’яса – ст. ложка майонезу і часточка часнику).
- Майонезній сумішшю змащують поверхню м’яса, зверху щедро посипається натертим сиром твердих сортів.
- Деко ставиться в розігріту до 180⁰С духовку на 20-25 хвилин.
Стейк, приготований на сковороді
- У неглибокій мисці змішуються 20 гр оливкової олії з 30 гр зерен гірчиці, 10 горошинками чорного перцю, сумішшю пряних трав і сіллю.
- Свіже філе індички, вагою 1 кг, нарізати на шматки товщиною приблизно 2 см, які злегка відбиваються молоточком і натираються приготовленим маринадом.
- Замариноване м’ясо ставиться на півгодини в холодильник.
- На розпеченій сковороді з соняшниковою олією обсмажуються стейки з обох сторін по 3 хвилини до утворення апетитною скоринки. Після обжарювання газ зменшується, сковорода прикривається кришкою, м’ясо доводиться до готовності.