Пиріг-перевертиш зі сливами і грушею
Для начинки і тесту пирога-перевертыша слід взяти:
- 200 р масла;
- 150 г цукру;
- 200 г сиру;
- 2 яйця;
- 5 г ванільного цукру;
- 5 г розпушувача;
- 4 г соди;
- 250 г борошна;
- 2 – 3 груші;
- 8 – 10 середніх злив.
Готуємо наступним чином:
- М’яке масло збити з цукром, потім додати сир і знову збити. Вмішати в отриманий склад по одному яйця і залишилися сухі інгредієнти (соду, борошно і розпушувач).
- Груші і сливи вимити, очистити і нарізати часточками. Дно рознімної форми змастити маслом, притрусити цукром і красиво укласти на нього часточки фруктів. Зверху покрити їх рівним шаром тесту.
- Готувати пиріг належить приблизно 50 хвилин при 180°С. Після остигання потрібно перевернути його на блюдо для подачі, оголивши гарний фруктовий візерунок, прятавшийся на дні форми.