Грушевий пиріг — 15 рецептів приготування

З карамельної заливкою

Щоб приготувати грушевий пиріг з карамельної заливкою доведеться посидіти над пісочним тістом, грушевої начинкою, карамельної заливкою і ніжними «хмаринки» меренги із збитих білків.

Для всіх складових пирога потрібно:

  • 1 ціле яйце і 2 білка;
  • 200 г вершкового масла (50 г – в тісто, 150 г – для карамелі);
  • 340 г цукру (50 г – для тесту, 150 – в карамель і 140 г – для меренги);
  • 240 г борошна (150 г – в тісто, 90 г – в заливку);
  • 2 середнього розміру груші.

Технологія приготування:

  • Замісити пісочне тісто на маслі кімнатної температури. Рівномірно розподілити його по бортах і дно рознімної форми діаметром 20 см.
  • Очищені і нарізані тонкими пластинами груші розкласти на дні піщаної основи пирога.
  • Вершкове масло, цукор і борошно в сотейнику з товстим дном, поставити на вогонь і уварювати до красивого карамельного кольору і тягучою консистенції. Готової заливкою полити зверху фрукти.
  • Спочатку пиріг випікати 20 хвилин при 180 градусах, потім дістати його з духовки, покрити піною з збитих з цукром білків і продовжити термічну обробку при 150 градусах ще 20 – 25 хвилин.
Дивіться також:  Пиріжки з гарбузом – 8 рецептів приготування
Прокрутка до верху