Грушевий пиріг — 15 рецептів приготування

Пухнастий грушевий пиріг

Цей грушевий пиріг готується на дріжджовому тесті негустий консистенції:

  • 2 яйця;
  • 180 г цукру;
  • 200 мл молока;
  • 150 мл рослинного масла;
  • 10 г дріжджів;
  • 5 г розпушувача;
  • 3 г солі;
  • 280 г борошна.

Начинкою пирога буде грушевий джем, приготований з:

  • 3 груш;
  • 20 мл лимонного соку;
  • 80 г цукру.

Послідовність роботи:

  • Нарізані кубиками груші з’єднати з цукром і лимонним соком в сковороді. Відправити складу на вогонь і зварити густий грушевий джем.
  • Для тіста яйця слід збити з цукром, розвести цю суміш молоком, попередньо розчинивши в ньому дріжджі і розпушувач. Влити рослинне масло, додати сіль і борошно.
  • Вийшло рідке тісто перелити в змазану олією форму і залишити в теплі на годину. Потім спекти пухнастий корж при 200 градусах.
  • Гарячий пиріг змастити грушевим джемом, посипати пудрою і нарізати порційними шматками.
Дивіться також:  9 рецептів для хлібопічки
Прокрутка до верху