Пухнастий грушевий пиріг
Цей грушевий пиріг готується на дріжджовому тесті негустий консистенції:
- 2 яйця;
- 180 г цукру;
- 200 мл молока;
- 150 мл рослинного масла;
- 10 г дріжджів;
- 5 г розпушувача;
- 3 г солі;
- 280 г борошна.
Начинкою пирога буде грушевий джем, приготований з:
- 3 груш;
- 20 мл лимонного соку;
- 80 г цукру.
Послідовність роботи:
- Нарізані кубиками груші з’єднати з цукром і лимонним соком в сковороді. Відправити складу на вогонь і зварити густий грушевий джем.
- Для тіста яйця слід збити з цукром, розвести цю суміш молоком, попередньо розчинивши в ньому дріжджі і розпушувач. Влити рослинне масло, додати сіль і борошно.
- Вийшло рідке тісто перелити в змазану олією форму і залишити в теплі на годину. Потім спекти пухнастий корж при 200 градусах.
- Гарячий пиріг змастити грушевим джемом, посипати пудрою і нарізати порційними шматками.