З листкового тіста
Якщо купити готове листкове тісто, то буквально за лічені хвилини можна приготувати смачний пиріг до чаю з великим шаром соковитою грушевої начинки.
Пропорції необхідних продуктів будуть наступними:
- 400 г листкового тіста;
- 1000 г груш;
- 250 мл води;
- півсклянки цукру;
- 1 яйце;
- 30 г крохмалю;
- третину склянки кристалічного цукру для обсипання.
Магазинне тісто слід розморожувати при кімнатній температурі, без використання мікрохвильової печі або для духовки.
Приготування:
- Груші помити, тонко зняти шкірку, а м’якоть нарізати невеликими шматочками довільної форми.
- Воду з цукром закип’ятити. Перекласти грушеві скибочки в сироп, проварити 5 хвилин і остудити, не виймаючи з сиропу.
- Розмороженим тестом вистелити форму для випічки, залишивши 1/3 для формування декоративної решітки.
- Присипати тісто у формі крохмалем і перекласти на нього шматочки груш, зцідивши з них сироп.
- Покрити пиріг зверху гратами з решти тіста і випічки змастити поверхню збитим яйцем.
- Спочатку випікати 20 – 40 хвилин при 200 градусах, потім обсипати десерт великими кристалами цукру і потримати його в духовці ще п’ять хвилин.