Грушевий пиріг — 15 рецептів приготування

З листкового тіста

Якщо купити готове листкове тісто, то буквально за лічені хвилини можна приготувати смачний пиріг до чаю з великим шаром соковитою грушевої начинки.

Пропорції необхідних продуктів будуть наступними:

  • 400 г листкового тіста;
  • 1000 г груш;
  • 250 мл води;
  • півсклянки цукру;
  • 1 яйце;
  • 30 г крохмалю;
  • третину склянки кристалічного цукру для обсипання.

Магазинне тісто слід розморожувати при кімнатній температурі, без використання мікрохвильової печі або для духовки.

Приготування:

  • Груші помити, тонко зняти шкірку, а м’якоть нарізати невеликими шматочками довільної форми.
  • Воду з цукром закип’ятити. Перекласти грушеві скибочки в сироп, проварити 5 хвилин і остудити, не виймаючи з сиропу.
  • Розмороженим тестом вистелити форму для випічки, залишивши 1/3 для формування декоративної решітки.
  • Присипати тісто у формі крохмалем і перекласти на нього шматочки груш, зцідивши з них сироп.
  • Покрити пиріг зверху гратами з решти тіста і випічки змастити поверхню збитим яйцем.
  • Спочатку випікати 20 – 40 хвилин при 200 градусах, потім обсипати десерт великими кристалами цукру і потримати його в духовці ще п’ять хвилин.
Дивіться також:  Яблука в клярі – 6 рецептів приготування
Прокрутка до верху