Грушевий пиріг — 15 рецептів приготування

Готуємо з грушевим варенням

Цей пиріг з грушевим варенням на пісочній основі є можливість приготувати про запас, оскільки, обернувши випічку фольгою, її можна зберігати до двох місяців.

Для піщано-горіхового замісу слід підготувати:

  • 300 г мелених в дрібний порошок лісових горіхів;
  • 300 г пшеничного борошна;
  • 300 г холодного вершкового масла;
  • 200 г цукрової пудри;
  • 1 яйце;
  • 3 г меленої гвоздики;
  • 5 г кориці;
  • ½ Лимона (цедра і сік)

Для внутрішнього наповнення та оформлення пирога потрібно взяти:

  • 250 г грушевого варення;
  • 1 готовий вафельний корж;
  • 40 г мигдальних пластівців;
  • 1 жовток;
  • 80 г цукрової пудри.

Хід роботи:

  • У миску для замішування тіста просіяти борошно, цукрову пудру і спеції, всипати борошно з лісових горіхів. Зверху натерти масло з холодильника і перетер виделкою, перетворити все в масляну крихту.
  • Потім додати цедру, яйце і цитрусовий сік. Зібрати тісто в колобок і прибрати на півгодини в холодильник.
  • 2/3 стабилизировавшегося тесту распластать по дну і боків форми, викласти на нього вафельний корж, а зверху – грушеве варення.
  • З третини тіста, що залишилася, зробити декоративну решітку на поверхні пирога. Змастити її жовтком і посипати пластівцями мигдалю.
  • Випікати пиріг при 180 градусах приблизно 50 хвилин. Потім остудити, вийняти з форми і перед подачею припорошити солодкої пудрою з меленого цукру.
Дивіться також:  Шарлотка на кефірі – 7 рецептів
Прокрутка до верху