Готуємо з грушевим варенням
Цей пиріг з грушевим варенням на пісочній основі є можливість приготувати про запас, оскільки, обернувши випічку фольгою, її можна зберігати до двох місяців.
Для піщано-горіхового замісу слід підготувати:
- 300 г мелених в дрібний порошок лісових горіхів;
- 300 г пшеничного борошна;
- 300 г холодного вершкового масла;
- 200 г цукрової пудри;
- 1 яйце;
- 3 г меленої гвоздики;
- 5 г кориці;
- ½ Лимона (цедра і сік)
Для внутрішнього наповнення та оформлення пирога потрібно взяти:
- 250 г грушевого варення;
- 1 готовий вафельний корж;
- 40 г мигдальних пластівців;
- 1 жовток;
- 80 г цукрової пудри.
Хід роботи:
- У миску для замішування тіста просіяти борошно, цукрову пудру і спеції, всипати борошно з лісових горіхів. Зверху натерти масло з холодильника і перетер виделкою, перетворити все в масляну крихту.
- Потім додати цедру, яйце і цитрусовий сік. Зібрати тісто в колобок і прибрати на півгодини в холодильник.
- 2/3 стабилизировавшегося тесту распластать по дну і боків форми, викласти на нього вафельний корж, а зверху – грушеве варення.
- З третини тіста, що залишилася, зробити декоративну решітку на поверхні пирога. Змастити її жовтком і посипати пластівцями мигдалю.
- Випікати пиріг при 180 градусах приблизно 50 хвилин. Потім остудити, вийняти з форми і перед подачею припорошити солодкої пудрою з меленого цукру.