Грушевий пиріг — 15 рецептів приготування

Грушевий пиріг з пісочного тіста

Цей пиріг виходить хрустким зовні і неймовірно ніжним всередині.

Для пісочної основи потрібно:

  • півкіло борошна;
  • 8 г розпушувача;
  • 150 г м’якого вершкового масла (маргарину);
  • 100 г сметани;
  • до 200 г цукру;
  • 1 жовток;
  • 1 яйце;
  • 3 г солі;
  • 5 г ванільного цукру.

Для ніжної грушевої начинки потрібно взяти:

  • 600 г груш з щільною м’якоттю;
  • 200 г цукру;
  • 40 р борошна;
  • 5 г ванільного цукру;
  • 500 мл молока;
  • 4 яйця.

Додатково буде потрібно 30 – 40 г крохмалю для подпыла внутрішньої сторони основи пирога.

Для пирогів, в яких використовуються шматочки фруктів, краще брати груші, не перезрілі, з щільною м’якоттю. З них не буде виділятися занадто багато соку, який може змінити структуру тесту, в результаті чого випічка не вийде пропеченою всередині.

Порядок випікання:

  • Борошно, розпушувач і м’яке масло розтерти в маслянисту крихту.
  • Окремо збити яйце, жовток, цукор, сметану і сіль. Отриману рідку суміш змішати з крихтою з попереднього кроку і зібрати тісто в грудку.
  • Розподілити основу руками по формі для випічки.
  • Цукор, борошно і яйця змішати віночком до однорідності, розбавити цю масу молоком і варити на тихому вогні до густоти сметани.
  • З груш зрізати шкірку, а м’якоть перетворити на тонкі пластинки-слайсы.
  • Поверхню основи пирога припылить крохмалем, щоб вона не розм’якла від грушевого соку. Викласти на неї рівним шаром грушеві скибочки, залити їх зверху кремом і готувати при 200°С приблизно 40 – 45 хвилин. Готовий пиріг після остигання залишається припорошити пудрою з меленого цукру.
Дивіться також:  Торт з печива без випічки зі згущеним молоком – 8 рецептів
Прокрутка до верху