Простий варіант зі сметаною
Компоненти:
- авокадо – 2 шт.;
- лимонний сік – 1 – 2 ст. л.;
- сіль – ½ ч. л.;
- оливкова олія – 1 ст. л.;
- сметана – 2 – 3 ст. л.;
- соус сальса – 1 ст. л.
Приготування:
- Зробити пюре з м’якоті авокадо.
- Додати сіль, лимонний сік, сальсу і оливкове масло. Добре все перемішати.
- Покласти кілька ложок сметани і знову змішати.
- Перед подачею охолодити протягом 10 – 15 хвилин в холодильнику.
З додаванням бекону
Компоненти:
- бекон – 4 – 5 скибочок;
- стиглий авокадо – 2 шт.;
- цибуля – 1 шт.;
- рубана зелень (можна взяти кінзу або кріп) – 50 р;
- помідори черрі – 3 – 4 шт.;
- подрібнений кайенский перець – 1 – 2 г;
- мексиканський сир Котіха – 50 г;
- сіль – ½ ч. л.;
- сік половини лимона.
Існує велика ймовірність, що знайти мексиканський сир не вдасться. Замініть його Пармезаном або, на крайній випадок, Фетою.
Приготування:
- Бекон обсмажити на сухій сковороді до прозоро-золотистої скоринки.
- Сир нарізати кубиками, цибулю і томати – маленькими шматочками.
- Авокадо почистити, а м’якоть розтерти виделкою. Додати цибулю, зелень, томати, сіль і лимонний сік. Перемішати все до однорідності.
- На окрему страву викласти пару ложок гуакамоле. У центрі зробити поглиблення і відправити туди 2 – 3 смужки бекону і кілька шматочків сиру. Блюдо готове.