Гуакамоле – класичний рецепт і 7 варіантів приготування

Простий варіант зі сметаною

Компоненти:

  • авокадо – 2 шт.;
  • лимонний сік – 1 – 2 ст. л.;
  • сіль – ½ ч. л.;
  • оливкова олія – 1 ст. л.;
  • сметана – 2 – 3 ст. л.;
  • соус сальса – 1 ст. л.

Приготування:

  • Зробити пюре з м’якоті авокадо.
  • Додати сіль, лимонний сік, сальсу і оливкове масло. Добре все перемішати.
  • Покласти кілька ложок сметани і знову змішати.
  • Перед подачею охолодити протягом 10 – 15 хвилин в холодильнику.

З додаванням бекону

Компоненти:

  • бекон – 4 – 5 скибочок;
  • стиглий авокадо – 2 шт.;
  • цибуля – 1 шт.;
  • рубана зелень (можна взяти кінзу або кріп) – 50 р;
  • помідори черрі – 3 – 4 шт.;
  • подрібнений кайенский перець – 1 – 2 г;
  • мексиканський сир Котіха – 50 г;
  • сіль – ½ ч. л.;
  • сік половини лимона.

Існує велика ймовірність, що знайти мексиканський сир не вдасться. Замініть його Пармезаном або, на крайній випадок, Фетою.

Приготування:

  • Бекон обсмажити на сухій сковороді до прозоро-золотистої скоринки.
  • Сир нарізати кубиками, цибулю і томати – маленькими шматочками.
  • Авокадо почистити, а м’якоть розтерти виделкою. Додати цибулю, зелень, томати, сіль і лимонний сік. Перемішати все до однорідності.
  • На окрему страву викласти пару ложок гуакамоле. У центрі зробити поглиблення і відправити туди 2 – 3 смужки бекону і кілька шматочків сиру. Блюдо готове.
Дивіться також:  Плов в мультиварці – 9 рецептів
Прокрутка до верху