На дріжджовому тесті
Інгредієнти: 230 г сиру сулугуні і фета, половина пачки несолоного вершкового масла, 6 яєць, 7 м миттєвих дріжджів, 380 г високосортного борошна, 1 ч. ложка дрібної солі, по 130 мл жирного молока і питної води, 2 ч. ложки цукрового піску, 2 ст. ложки рафінованої олії.
- У теплій суміші молока і води розчиняються дріжджі і пісок.
- Через 10-12 хвилин рідини вливається одне сире яйце, масло, додається сіль. Поступово підмішується просеянная борошно.
- Тісто буде близько години відпочивати подалі від протягів. Після обминания маса залишається ще на півгодинки.
- Для начинки крупно труться сири і змішуються з розтопленим маслом. Можна посолити суміш.
- Тісто ділиться на 5 рівних частин. Кожна розкачується в тонкі овали, з яких формуються «човники».
- У центр заготовок викладається начинка. Вони запікаються в духовці 17-20 хвилин.
Приблизно за 3-4 хвилини до готовності в центр хачапурі виливається по сирому яйцю, і випічка знову повертається в духову шафу.