Холодець – 12 рецептів приготування

Холодець з желатином

Желатин найчастіше готується з курки. Для цього береться: 5 стегенець, 3 білих цибулини, 2 грудки, 3 корені петрушки, 6-7 часникових зубков, 3 морквини, 2 білка курячих яєць, сіль, желатин (30 г на 1 л бульйону), щіпка мускатного горіха.

  • М’ясо, всі очищені овочі і корінь петрушки заливаються водою і відварюються 1,5 ч. Приблизно за півгодини до готовності компоненти солятся, до них додається мускатний горіх.
  • Бульйон проціджують за допомогою білків курячих яєць.
  • М’ясо нарізають дрібними кубиками.
  • Шматочки курки вкладаються у відповідні судочки. До них додається подрібнений часник. Можна залишити і шматочки вареної моркви.
  • В охолоджений до температури тіла бульйон вводиться желатин. Коли він набубнявіє, рідина повторно проціджують і виливається на м’ясо. Можна додатково посолити рідина.
  • Судочки охолоджуються на холоді.
  • Відмінно доповнюють смак холодцю оливки без кісточок.

    Дивіться також:  Картопля по-селянськи в духовці – 11 рецептів
    Прокрутка до верху