Хрін з буряком – 6 рецептів приготування в домашніх умовах

Хрін з буряком на зиму

Щоб насолоджуватися гострої закускою круглий рік, потрібно приготувати хрін з буряком на зиму за особливим рецептом. Банки, стерилізувати, зберігати в прохолодному місці.

Необхідні продукти:

  • корінці хрону — 500 г;
  • вода — 300 мл;
  • оцтова есенція — 50 мл;
  • цукор — 3 ст. ложки;
  • сіль — 1,5 ч. ложки;
  • буряк — 1 шт.

Технологія приготування:

  • Очищені і промиті коріння з буряком натерти на тертці або подрібнити. Гарненько перемішати.
  • Закип’ятити воду з цукром, сіллю. Коли з’являться бульбашки— влити есенцію. Зняти з вогню, залити розсолом подрібнені корінці.
  • Швидко перемішуємо, їдкий запах буде! Викладаємо по банках, закрити кришечками або закатуємо.
  • Коли охолоне, для зберігання потрібен холод. Їсти можна через 12 годин.

Щоб цілий рік відчути свіжий смак гострого хрону, слід його заморозити. Діставати й використовувати за потребою.

Дивіться також:  Ікра з грибів – 7 рецептів приготування
Прокрутка до верху