Хрін з буряком на зиму
Щоб насолоджуватися гострої закускою круглий рік, потрібно приготувати хрін з буряком на зиму за особливим рецептом. Банки, стерилізувати, зберігати в прохолодному місці.
Необхідні продукти:
- корінці хрону — 500 г;
- вода — 300 мл;
- оцтова есенція — 50 мл;
- цукор — 3 ст. ложки;
- сіль — 1,5 ч. ложки;
- буряк — 1 шт.
Технологія приготування:
- Очищені і промиті коріння з буряком натерти на тертці або подрібнити. Гарненько перемішати.
- Закип’ятити воду з цукром, сіллю. Коли з’являться бульбашки— влити есенцію. Зняти з вогню, залити розсолом подрібнені корінці.
- Швидко перемішуємо, їдкий запах буде! Викладаємо по банках, закрити кришечками або закатуємо.
- Коли охолоне, для зберігання потрібен холод. Їсти можна через 12 годин.
Щоб цілий рік відчути свіжий смак гострого хрону, слід його заморозити. Діставати й використовувати за потребою.