Хворост хрусткий класичний – 10 простих і смачних рецептів приготування

Хворост без додавання горілки

Хворост без додавання горілки теж може бути тонким і хрустким. Таку випічку можна сміливо віднести до бюджетних, коли буквально з нічого ви отримуєте відмінне частування до чаю. А оброблення тесту – це окреме задоволення, на те, як умілі руки завертають хмиз можна дивитися не зупиняючись.

Час приготування: 60 хв.

Час приготування: 60 хв.

порцій – 8.

Інгредієнти:

  • Яйця – 5 шт.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Мука – 500 гр.
  • Олія – ​​250 мл.
  • Мед – 200 мл.
  • Вода – 150 мл.

Процес приготування:

Крок 1. У мисці збийте курячі яйця разом із водою та сіллю.

Крок 2. Далі в отриману суміш всипте борошно, що просіює, і почніть замішувати тісто.

Крок 3. Спочатку перемішуйте масу ложкою, потім переходьте на ручний заміс. Тісто має вийти однорідним та еластичним.

Крок 4. Присипте робочу поверхню мукою|борошном| і розкотіть тісто в тонкий пласт.

Крок 5. Розріжте тісто на ромби.

Крок 6. У кожному ромбі посередині зробіть невеликі надрізи, через них протягніть край тесту. Таким чином у вас вийдуть заготовки для хмизу правильної форми.

Крок 7. Добре прогрійте олію в сковороді або каструлі. Викладайте заготовки в киплячу олію невеликими порціями і готуйте до рум’яного кольору.

Крок 8. Золотисте хрустке хмиз викладете в миску і полийте медом. Смачного!

Дивіться також:  Пиріжки з капустою - 10 смачних рецептів приготування пиріжків з капустяною начинкою