Хворост без додавання горілки
Хворост без додавання горілки теж може бути тонким і хрустким. Таку випічку можна сміливо віднести до бюджетних, коли буквально з нічого ви отримуєте відмінне частування до чаю. А оброблення тесту – це окреме задоволення, на те, як умілі руки завертають хмиз можна дивитися не зупиняючись.
Час приготування: 60 хв.
Час приготування: 60 хв.
порцій – 8.
Інгредієнти:
- Яйця – 5 шт.
- Сіль – 1 щіпка
- Мука – 500 гр.
- Олія – 250 мл.
- Мед – 200 мл.
- Вода – 150 мл.
Процес приготування:
Крок 1. У мисці збийте курячі яйця разом із водою та сіллю.
Крок 2. Далі в отриману суміш всипте борошно, що просіює, і почніть замішувати тісто.
Крок 3. Спочатку перемішуйте масу ложкою, потім переходьте на ручний заміс. Тісто має вийти однорідним та еластичним.
Крок 4. Присипте робочу поверхню мукою|борошном| і розкотіть тісто в тонкий пласт.
Крок 5. Розріжте тісто на ромби.
Крок 6. У кожному ромбі посередині зробіть невеликі надрізи, через них протягніть край тесту. Таким чином у вас вийдуть заготовки для хмизу правильної форми.
Крок 7. Добре прогрійте олію в сковороді або каструлі. Викладайте заготовки в киплячу олію невеликими порціями і готуйте до рум’яного кольору.
Крок 8. Золотисте хрустке хмиз викладете в миску і полийте медом. Смачного!