Рецепт лечо з кабачків на зиму
Чи Любите ви лечо з кабачків так як люблю його я? Якщо так, то увагу на рецепт!
Інгредієнти:
- по 2 кг м’ясистих помідорів, солодкого болгарського перцю (смачніше з жовтим або червоним перцем, зелений дає різкий присмак) і кабачків (якщо вони не занадто молоді, то краще зняти шкірку і видалити насіння).
- Для сиропу потрібно по 0,5 склянки рафінованої олії, яблучного оцту і цукру, а також 2 ст. л. солі.
Це базові інгредієнти для класичного лечо, якщо ви хочете урізноманітнити смак, то можна покласти перець, часник, кріп та інші спеції.
Всі овочі потрібно нарізати однаковими кубиками, скласти в сотейник і варити 15 хвилин після початку кипіння, потім додати сіль, цукор, масло і оцет. Готовий продукт розкладають у банки (неодмінно після стерилізації), простерилізувати ще 20 хвилин, закатати і перевернути. Остуджувати під ковдрою.