Кабачки на зиму: перевірені та смачні рецепти

Кабачки як ананаси — оригінальний рецепт зимової заготівлі

Любите експерименти? Спробуйте приготувати компот з кабачків — смачний і солодкий, а кабачки в ньому схожі на ананаси. Рецепт дуже простий і приготувати компот вийде навіть у молодої господині.

Інгредієнти:

  • 1 середній кабачок (краще взяти не занадто старий — молоді кабачки набагато ніжніше);
  • 5-7 слив, по можливості слід використовувати аличу;
  • 1 гранований стакан цукрового піску;
  • 1 літрова банка води;
  • 1 ч. л. оцту (найбезпечніше використовувати 9% столовий оцет);
  • пару скибочок лимона.

Використовуйте мій букет спецій — пару горошин запашного перцю, 2 гвоздички, пара листочків м’яти (або половину чайної ложки сухої м’яти), або ж складіть свій власний. Можна спробувати додати кардамон, цедру апельсина і мелісу.

Потрібно підготувати кабачок до приготування — кабачок потрібно ретельно вимити, почистити, видалити насіння при необхідності (з молодих кабачків можна не видаляти, там насіння дуже м’які), а потім нарізати кільцями — близько сантиметра завтовшки. Якщо ваш кабачок побачив у житті багато, то краще різати тонший.

Потім вимийте сливу. На дно літрової банки (порожній), укладіть спеції — запашний перець, гвоздику, м’яту і оцет. Ставимо кип’ятитися воду з цукром, в цей час викладаємо в банку кружечки кабачка, лимона і сливу, заливаємо киплячим сиропом і ставимо стерилізуватися на десять хвилин (так, щоб в банках кипіла вода), а потім зафарбовуємо герметичними кришечками, потрібно почекати кілька днів (як мінімум). Зберігати консерви в темному місці (підійде комора). Смакуйте на здоров’я!

Дивіться також:  Грудка індички (філе) – 12 рецептів приготування
Прокрутка до верху