Кабачки по-корейськи на зиму — кращий рецепт
Гострі закачування з кабачків меркнуть перед кабачками по-корейськи, якщо любите гостру їжу — обов’язково спробуйте.
Інгредієнти:
- 1 кг. зрілих великих кабачків;
- 1 ст. тертої морквини;
- 1 ст. різаного кільцями цибулі;
- 1 ст. тонко нарізаного болгарського перцю;
- 6-8 часточок часнику;
- 0,5 склянки рафінованої олії;
- 0,5 ст. оцту 9%;
- 3 ст. л. цукру (якщо віддаєте перевагу якнайсолодше, то з гіркою);
- 10 гр солі;
- спеції (для моркви по корейськи (1,5 ст. л.);
- пучок кропу і петрушки.
Кабачки натерти, перекласти в каструльку. Потім потрібно додати моркву, цибулю, перець, подрібнений часник, рафінована олія, цукор і сіль, приправу, подрібнену зелень і оцет, все перемішуємо і залишаємо на 4 години відпочити. Потім ще раз перемішуємо, викладаємо по простерилизованным банкам і накриваємо кришками, ставимо баночки в каструлю, наливаємо в каструлю води і доводимо до кипіння. Кип’ятити таким чином заготовки потрібно протягом 25 хвилин (на 500-700-грамові баночки), після чого закриваємо кришечки і ставимо банки охолоджуватися вниз кришками.