Картопля в мультиварці – 8 рецептів

Картопля фрі в мультиварці

Компоненти рецепту:

  • дрібна сіль – 20 г;
  • картопля – 1 кг;
  • олія рафінована – 1 л.

Поетапне приготування:

  • Для цього рецепта фрі, з його неповторним смаком потрібні бульби зрілої картоплі. Крім того, продукт повинен бути м’яким, так, щоб не гостро наточенный ніж легко прорізав його навпіл. Намагайтеся підбирати ідеально рівні картоплини, без западин і наростів.
  • Вибрані картоплини поміщаємо під кран з водою і відмиваємо від бруду.
  • Розрізаємо кожен бульба на пластини товщиною 1 сантиметр.
  • Картопляні пластини шаткуємо на бруски. Їх ширина не повинна бути більше 1 сантиметра.
  • Підготовлений бульби укладаємо в миску з дуже холодною водою на 10 хвилин.
  • Кладемо на стільницю чистий рушник і поміщаємо на нього взяту з води картоплю, Другим рушником сушимо картопляні брусочки.
  • У меню мультиварки натискаємо режим «Випічка» і час – 1 година.
  • Заливаємо її дно масло і через хвилину, коли рідина трохи нагрівся, додаємо картоплю і готуємо 8 хвилин. Краще всього готувати фрі по порціях, щоб вона не пережарилась.
  • Виймаємо гарячу картоплю на папір, видаляємо з нього олію. Чекаємо 10 хвилин, поки продукт охолоне. Мультиварку в цей час не виключаємо, даємо маслу закипіти.
  • Повторно опускаємо палички фрі в чашу мультиварки і смажимо протягом 2 хвилин.
  • Насипаємо сіль у готове хрустке страва і подаємо з будь-яким соусом на ваш смак.
Дивіться також:  Цибуля маринована в оцті – 7 швидких рецептів для салату і шашлику