Картопля фрі в мультиварці
Компоненти рецепту:
- дрібна сіль – 20 г;
- картопля – 1 кг;
- олія рафінована – 1 л.
Поетапне приготування:
- Для цього рецепта фрі, з його неповторним смаком потрібні бульби зрілої картоплі. Крім того, продукт повинен бути м’яким, так, щоб не гостро наточенный ніж легко прорізав його навпіл. Намагайтеся підбирати ідеально рівні картоплини, без западин і наростів.
- Вибрані картоплини поміщаємо під кран з водою і відмиваємо від бруду.
- Розрізаємо кожен бульба на пластини товщиною 1 сантиметр.
- Картопляні пластини шаткуємо на бруски. Їх ширина не повинна бути більше 1 сантиметра.
- Підготовлений бульби укладаємо в миску з дуже холодною водою на 10 хвилин.
- Кладемо на стільницю чистий рушник і поміщаємо на нього взяту з води картоплю, Другим рушником сушимо картопляні брусочки.
- У меню мультиварки натискаємо режим «Випічка» і час – 1 година.
- Заливаємо її дно масло і через хвилину, коли рідина трохи нагрівся, додаємо картоплю і готуємо 8 хвилин. Краще всього готувати фрі по порціях, щоб вона не пережарилась.
- Виймаємо гарячу картоплю на папір, видаляємо з нього олію. Чекаємо 10 хвилин, поки продукт охолоне. Мультиварку в цей час не виключаємо, даємо маслу закипіти.
- Повторно опускаємо палички фрі в чашу мультиварки і смажимо протягом 2 хвилин.
- Насипаємо сіль у готове хрустке страва і подаємо з будь-яким соусом на ваш смак.