Картопля з м’ясом у казані на багатті
Ви скажете, що на багатті все виходить набагато смачніше. У цьому є частка істини. Але картопля, та ще й м’ясом, притушенная на відкритому вогні – це класика похідного жанру. Найкраще, що є в кулінарії на повітрі. Навчимо правильно готувати!
Якщо вже нести на природу картоплю, то білого сорту: він розсипчастий і смачний; рожеві залишимо будинку для супу.
Потрібні компоненти:
- свинина – окіст або шийка -1 кг;
- картопля – 2 кг;
- 500 мл води;
- сіль, перець за смаком;
- 70 мл рослинного масла.
Етапи готування:
- На природі, як відомо, не до вишукувань. Свіже повітря, запах багаття – ось головні приправа до картоплі. Так що для початку моєму її чистимо.
- Доки розгоряються дрова, ріжемо м’ясо на кубики.
- Смажимо картоплю і м’ясо разом на дні казана.
- Якщо є цибулю – теж додаємо, а ні, то не біда. Обійдемося їм, що є.
- Заливаємо вогонь і тушкуємо до готовності, періодично помішуючи.
- Жінки не дуже добре розбираються: яким повинен бути правильний багаття для приготування їжі. Покличемо на допомогу чоловіків: вогонь під казаном не повинен палахкотіти занадто сильно.
- Тушкуємо до готовності.
Залишилося зібратися біля багаття, розкласти все по тарілках, прославляючи вдалий момент і прекрасний ситний вечеря.