Кисіль – 12 рецептів приготування

З жовтками

Трохи змінений варіант молочного киселю. Якщо додати в готовий напій заморожені ягоди, то кисіль чудово втамовує спрагу і одночасно освіжить.

Інгредієнти:

  • крохмаль – 2 ст. ложки;
  • молоко – 850 мл;
  • апельсинова цедра – 1 ч. ложка;
  • жовток – 4 шт.;
  • лимонна цедра – 2 ч. ложки;
  • ванільний цукор – пакетик.

Приготування:

  • Підсолодити жовтки. Розтирати поки цукрові кристали повністю не розчиняться.
  • В половині чашки води розчинити крохмаль. В об’єм, що залишився молока помістити цукрову масу. Закип’ятити.
  • Влити крохмальну масу і постійно перемішуючи проварити. Кисіль повинен загуснути. Перемістити в ємність з крижаною водою і збивати кисіль поки він не стане холодним.
  • Посипати ваніліном. Додати цедру і перемішати.

На киселі після охолодження утворюється плівка, щоб уникнути появи посипайте поверхню цукровою пудрою.

Дивіться також:  Коктейль Black Russian: склад, міцність, історія напою, як приготувати в домашніх умовах
Прокрутка до верху