З жовтками
Трохи змінений варіант молочного киселю. Якщо додати в готовий напій заморожені ягоди, то кисіль чудово втамовує спрагу і одночасно освіжить.
Інгредієнти:
- крохмаль – 2 ст. ложки;
- молоко – 850 мл;
- апельсинова цедра – 1 ч. ложка;
- жовток – 4 шт.;
- лимонна цедра – 2 ч. ложки;
- ванільний цукор – пакетик.
Приготування:
- Підсолодити жовтки. Розтирати поки цукрові кристали повністю не розчиняться.
- В половині чашки води розчинити крохмаль. В об’єм, що залишився молока помістити цукрову масу. Закип’ятити.
- Влити крохмальну масу і постійно перемішуючи проварити. Кисіль повинен загуснути. Перемістити в ємність з крижаною водою і збивати кисіль поки він не стане холодним.
- Посипати ваніліном. Додати цедру і перемішати.
На киселі після охолодження утворюється плівка, щоб уникнути появи посипайте поверхню цукровою пудрою.