Хачапурі по-мегрельськи на сковороді
Хачапурі по-мегрельськи на сковороді – це швидкий і простий спосіб приготувати апетитні та соковиті коржі з сиром. Ніжне тісто поєднується з плавленим сиром, який тане прямо на сковорідці, даруючи тепло та затишок традиційної грузинської кухні. Обов’язково спробуйте, і ви не пошкодуєте!
Час приготування – 60 хв.
Час приготування – 30 хв.
Порції – 6-7.
Інгредієнти:
- Борошно – 300 грн.
- Кефір – 200 мл.
- Яйце – 2 шт.
- Сіль – 1 год.
- Цукор-пісок – 1 ч.л.
- Сода – 0,5 ч. л.
- Олія – 1 ст.л.
- Сир твердих сортів – 400 грн.
Процес приготування:
Крок 1. Все необхідне викладаємо на робочу поверхню.
Крок 2. Одне яйце і цукор збовтуємо віночком.
Крок 3. Всипаємо соду в кефір, добре перемішуємо і залишаємо на одну хвилину.
Крок 4. Об’єднуємо кефір з олією та розбитим яйцем.
Крок 5. У кілька етапів вводимо борошно, що просіює, і замішуємо тісто.
Крок 6. Повертаємо грудку в плівку і залишаємо при кімнатній температурі на півгодини.
Крок 7. Для начинки змішуємо тертий на тертці сир та куряче яйце.
Крок 8. Масу ділимо на 8 частин.
Крок 9. Аналогічно розрізаємо тісто, кожен шматочок розкочуємо в коржик, розподіляємо начинку.
Крок 10. Скріплюємо краї, перевертаємо та розкочуємо.
Крок 11. Обсмажуємо по 4-5 хвилин з кожного боку і дегустуємо. Смачного!