Класичне хачапурі по-мегрельськи – 10 рецептів мегрельського хачапурі в домашніх умовах

Хачапурі по-мегрельськи на сковороді

Хачапурі по-мегрельськи на сковороді – це швидкий і простий спосіб приготувати апетитні та соковиті коржі з сиром. Ніжне тісто поєднується з плавленим сиром, який тане прямо на сковорідці, даруючи тепло та затишок традиційної грузинської кухні. Обов’язково спробуйте, і ви не пошкодуєте!

Час приготування – 60 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 6-7.

Інгредієнти:

  • Борошно – 300 грн.
  • Кефір – 200 мл.
  • Яйце – 2 шт.
  • Сіль – 1 год.
  • Цукор-пісок – 1 ч.л.
  • Сода – 0,5 ч. л.
  • Олія – ​​1 ст.л.
  • Сир твердих сортів – 400 грн.

Процес приготування:

Крок 1. Все необхідне викладаємо на робочу поверхню.

Крок 2. Одне яйце і цукор збовтуємо віночком.

Крок 3. Всипаємо соду в кефір, добре перемішуємо і залишаємо на одну хвилину.

Крок 4. Об’єднуємо кефір з олією та розбитим яйцем.

Крок 5. У кілька етапів вводимо борошно, що просіює, і замішуємо тісто.

Крок 6. Повертаємо грудку в плівку і залишаємо при кімнатній температурі на півгодини.

Крок 7. Для начинки змішуємо тертий на тертці сир та куряче яйце.

Крок 8. Масу ділимо на 8 частин.

Крок 9. Аналогічно розрізаємо тісто, кожен шматочок розкочуємо в коржик, розподіляємо начинку.

Крок 10. Скріплюємо краї, перевертаємо та розкочуємо.

Крок 11. Обсмажуємо по 4-5 хвилин з кожного боку і дегустуємо. Смачного!

Дивіться також:  Торт «Естерхазі» класичний – 8 рецептів у домашніх умовах