Смачний напій в мультиварці
Зварити компот з яблук з подальшою консервацією можна досить оригінальним способом, за допомогою мультиварки. Такий напій практично не відрізняється за смаком від заготовок, приготованих на плиті.
Необхідні компоненти:
- яблучні плоди – 1,5 кг;
- вода – 1,5 літра;
- цукор – 200 грам;
- один лимон;
- гвоздика – 2-3 шт.
Готуємо:
- Фрукти ретельно промити і очистити від шкірки. Яблука розрізати на дольки і видалити з них кісточки.
- Плоди полити соком, вичавленим з лимона – тоді вони збережуть свій колір і не потемніють.
- Покласти яблучну шкірку в каструлю, налити води, насипати цукор, закрити кришку і зварити сироп. Готувати 15 хвилин, використовуючи режим «Гасіння». Потім відвар процідити через марлеву тканину.
- Порізані фрукти скласти в банки, залити гарячим сиропом і почекати до охолодження. Після цього перелити рідину в чашу електропечі, покласти гвоздику і довести до кипіння, вибравши функцію «Мультиповар».
- Наповнити банки з яблуками відваром з мультиварки, а потім простерилізувати в великій каструлі з киплячою водою близько 20 хвилин.
- Після цього герметично запакувати банки залізними кришками.
Консервований напій з свіжих яблук допоможе втамувати спрагу в жаркі дні і подарує відмінний настрій під час сімейного обіду в холодну пору року.