Компот з яблук на зиму – 7 рецептів приготування в домашніх умовах

Смачний напій в мультиварці

Зварити компот з яблук з подальшою консервацією можна досить оригінальним способом, за допомогою мультиварки. Такий напій практично не відрізняється за смаком від заготовок, приготованих на плиті.

Необхідні компоненти:

  • яблучні плоди – 1,5 кг;
  • вода – 1,5 літра;
  • цукор – 200 грам;
  • один лимон;
  • гвоздика – 2-3 шт.

Готуємо:

  • Фрукти ретельно промити і очистити від шкірки. Яблука розрізати на дольки і видалити з них кісточки.
  • Плоди полити соком, вичавленим з лимона – тоді вони збережуть свій колір і не потемніють.
  • Покласти яблучну шкірку в каструлю, налити води, насипати цукор, закрити кришку і зварити сироп. Готувати 15 хвилин, використовуючи режим «Гасіння». Потім відвар процідити через марлеву тканину.
  • Порізані фрукти скласти в банки, залити гарячим сиропом і почекати до охолодження. Після цього перелити рідину в чашу електропечі, покласти гвоздику і довести до кипіння, вибравши функцію «Мультиповар».
  • Наповнити банки з яблуками відваром з мультиварки, а потім простерилізувати в великій каструлі з киплячою водою близько 20 хвилин.
  • Після цього герметично запакувати банки залізними кришками.

Консервований напій з свіжих яблук допоможе втамувати спрагу в жаркі дні і подарує відмінний настрій під час сімейного обіду в холодну пору року.

Дивіться також:  Варення з агрусу – 7 рецептів ароматного і корисного домашнього варення
Прокрутка до верху