Як зварити компот з яблук з чорноплідної горобини
Напій з чорноплідної горобини із яблуками виходить дуже смачним і є джерелом мікроелементів і вітамінів, необхідних для здоров’я людини. Тому, щоб зберегти всі цінні речовини, під час приготування компоту фрукти не слід піддавати тривалому кип’ятінню.
Необхідні компоненти (на 3 літри):
- чорноплідна горобина – 250 грам;
- цукор – 130 грам;
- яблука (дрібний сорт) – 700 грам.
Готуємо:
- Відібрати великі стиглі ягоди горобини і добре промити проточною водою.
- У яблук відрізати хвостики, потім вимити їх і обсушити.
- В чисті банки спочатку покласти яблука, а потім насипати черноплодку. Слід врахувати, що скляні ємності повинні бути заповнені плодами наполовину.
- Закип’ятити воду, залити нею фрукти, прикрити кришками і залишити до повного охолодження.
- Через ситечко перелити настій в каструлю, покласти цукор, поставити на вогонь і варити близько 3-5 хвилин.
- Отриманим сиропом наповнити банки до самого верху і запечатати стерильними кришками.
Зберігати смачний і корисний напій у темній коморі, де немає вогкості і протягів, не більше 2 років.