Компот з яблук на зиму – 7 рецептів приготування в домашніх умовах

Як зварити компот з яблук з чорноплідної горобини

Напій з чорноплідної горобини із яблуками виходить дуже смачним і є джерелом мікроелементів і вітамінів, необхідних для здоров’я людини. Тому, щоб зберегти всі цінні речовини, під час приготування компоту фрукти не слід піддавати тривалому кип’ятінню.

Необхідні компоненти (на 3 літри):

  • чорноплідна горобина – 250 грам;
  • цукор – 130 грам;
  • яблука (дрібний сорт) – 700 грам.

Готуємо:

  • Відібрати великі стиглі ягоди горобини і добре промити проточною водою.
  • У яблук відрізати хвостики, потім вимити їх і обсушити.
  • В чисті банки спочатку покласти яблука, а потім насипати черноплодку. Слід врахувати, що скляні ємності повинні бути заповнені плодами наполовину.
  • Закип’ятити воду, залити нею фрукти, прикрити кришками і залишити до повного охолодження.
  • Через ситечко перелити настій в каструлю, покласти цукор, поставити на вогонь і варити близько 3-5 хвилин.
  • Отриманим сиропом наповнити банки до самого верху і запечатати стерильними кришками.

Зберігати смачний і корисний напій у темній коморі, де немає вогкості і протягів, не більше 2 років.

Дивіться також:  Капуста на зиму – 9 рецептів приготування
Прокрутка до верху