Яблучний компот на зиму без стерилізації
Щоб побалувати себе і близьких консервованим компотом з яблук, можна скористатися рецептом швидкого приготування без стерилізації. Для заготівлі краще підібрати невеликі яблука світлого кольору, наприклад «Білий налив».
Необхідні компоненти:
- яблука – 2 кг;
- вода – 5 літрів;
- цукор – 400 грам.
Готуємо:
- Ретельно перебрати фрукти і переконається у відсутності порізів або темних плям. Потім вимити яблука і позбутися від плодоніжок.
- Розкласти плоди з трилітровим банкам, враховуючи, що в кожній ємності їх повинно бути не більше 6-7 штук.
- Залити яблука окропом, накрити кришками і закутати ковдрою.
- Через 12-14 годин фруктовий настій перелити в каструлю, додати цукровий пісок і поставити на вогонь.
- Варити сироп близько 5 хвилин, потім відразу налити його в банки з плодами.
- Скляні ємності закатати, поставити кришками вниз, вкрити теплою тканиною і почекати до остаточного охолодження.
Компот з яблук на зиму без стерилізації готовий.