Компот з яблук на зиму – 7 рецептів приготування в домашніх умовах

Яблучний компот на зиму без стерилізації

Щоб побалувати себе і близьких консервованим компотом з яблук, можна скористатися рецептом швидкого приготування без стерилізації. Для заготівлі краще підібрати невеликі яблука світлого кольору, наприклад «Білий налив».

Необхідні компоненти:

  • яблука – 2 кг;
  • вода – 5 літрів;
  • цукор – 400 грам.

Готуємо:

  • Ретельно перебрати фрукти і переконається у відсутності порізів або темних плям. Потім вимити яблука і позбутися від плодоніжок.
  • Розкласти плоди з трилітровим банкам, враховуючи, що в кожній ємності їх повинно бути не більше 6-7 штук.
  • Залити яблука окропом, накрити кришками і закутати ковдрою.
  • Через 12-14 годин фруктовий настій перелити в каструлю, додати цукровий пісок і поставити на вогонь.
  • Варити сироп близько 5 хвилин, потім відразу налити його в банки з плодами.
  • Скляні ємності закатати, поставити кришками вниз, вкрити теплою тканиною і почекати до остаточного охолодження.

Компот з яблук на зиму без стерилізації готовий.

Дивіться також:  Зелені помідори на зиму – 8 смачних рецептів заготовки
Прокрутка до верху