Для шоколадного торта
Оригінальний рецепт для приємного чаювання. У вас обов’язково попросять рецепт!
Для тіста:
- 2 ст. некислого кефіру;
- 1,5 – 2 склянки цукру (якщо занадто солодко, зменшити вдвічі);
- 3 яйця;
- 2,5 – 3 ст. борошна;
- 1 ч. л. соди;
- 2 – 3 ст. л. какао.
Ароматні коржі для цього чудесного кулінарного шедевра готуються наливним способом, тобто тісто робиться консистенції сметани і викладається на сковороду ложкою.
- Яйця збийте з цукром, поступово додаючи кефір.
- Розтопіть масло і введіть в суміш, слідом – какао.
- Повільно додайте борошно, доводячи тісто до консистенції густої сметани.
- Добре розігрійте суху сковороду і починайте піч коржі. Викладайте тісто ложкою, розрівнюючи поверхню (3 – 5 ст. л. на 1 млинець). Вогонь мінімальний.
- Коржі треба остудити. Для цього розкладіть їх по одному на столі або інших робочих поверхнях.
Ідеальним кремом для такого десерту буде шоколадний (на основі вершків, гіркого шоколаду і цукрової пудри). Верх і боки готового торта можна обсипати какао, змішаним з цукровою пудрою. Справжнє шоколадне диво, що тане в роті!