Коржі для торта на сковороді – 8 простих і смачних рецептів

Для шоколадного торта

Оригінальний рецепт для приємного чаювання. У вас обов’язково попросять рецепт!

Для тіста:

  • 2 ст. некислого кефіру;
  • 1,5 – 2 склянки цукру (якщо занадто солодко, зменшити вдвічі);
  • 3 яйця;
  • 2,5 – 3 ст. борошна;
  • 1 ч. л. соди;
  • 2 – 3 ст. л. какао.

Ароматні коржі для цього чудесного кулінарного шедевра готуються наливним способом, тобто тісто робиться консистенції сметани і викладається на сковороду ложкою.

  • Яйця збийте з цукром, поступово додаючи кефір.
  • Розтопіть масло і введіть в суміш, слідом – какао.
  • Повільно додайте борошно, доводячи тісто до консистенції густої сметани.
  • Добре розігрійте суху сковороду і починайте піч коржі. Викладайте тісто ложкою, розрівнюючи поверхню (3 – 5 ст. л. на 1 млинець). Вогонь мінімальний.
  • Коржі треба остудити. Для цього розкладіть їх по одному на столі або інших робочих поверхнях.

Ідеальним кремом для такого десерту буде шоколадний (на основі вершків, гіркого шоколаду і цукрової пудри). Верх і боки готового торта можна обсипати какао, змішаним з цукровою пудрою. Справжнє шоколадне диво, що тане в роті!

Дивіться також:  Сирний торт — 12 рецептів приготування з випічкою і без в домашніх умовах