На 23 лютого
Торт «Наполеон» – гарне частування до чоловічого свята. В рецепті описаний простий варіант торта з рубленого тесту.
Для нього беруться продукти:
- борошно;
- маргарин;
- вода;
- гашена оцтом сода;
- білок яйця.
Для крему:
- молоко;
- борошно;
- масло вершкове;
- жовтки яєць;
- цукор.
Покрокове опис приготування:
- Для коржів 3 ст. борошна рубають ножем або перетирають руками з 250 г маргарину.
- Додають в борошно 3/4 ст. води і 1 білок, перемішують. Всипають 1/2 ч. л. соди, гашеного оцтом, ще раз добре вимішують.
- Готове тісто замотують в харчову плівку, і прибирають в холодильник на 2 години.
- Потім ділять на частини, розкочують дуже тонко, і випікають коржі, нарубав виделкою.
- Для крему потрібні жовтки від 6 яєць, 1 ст. молока, 1 ст. цукру і 1 ст. л борошна. Все перемішують і ставлять на водяну баню, варять до загусання.
- Теплий крем змішують з 250 г вершкового масла. Можна додати за смаком варену згущенку, щоб консистенція була не дуже густий.
Намазують коржі кремом, зверху посипають подрібненою крихтою, залишають просочуватися на 8 годин. Ножем підрівнюють краю.