Красиві торти – 9 рецептів

На 23 лютого

Торт «Наполеон» – гарне частування до чоловічого свята. В рецепті описаний простий варіант торта з рубленого тесту.

Для нього беруться продукти:

  • борошно;
  • маргарин;
  • вода;
  • гашена оцтом сода;
  • білок яйця.

Для крему:

  • молоко;
  • борошно;
  • масло вершкове;
  • жовтки яєць;
  • цукор.

Покрокове опис приготування:

  • Для коржів 3 ст. борошна рубають ножем або перетирають руками з 250 г маргарину.
  • Додають в борошно 3/4 ст. води і 1 білок, перемішують. Всипають 1/2 ч. л. соди, гашеного оцтом, ще раз добре вимішують.
  • Готове тісто замотують в харчову плівку, і прибирають в холодильник на 2 години.
  • Потім ділять на частини, розкочують дуже тонко, і випікають коржі, нарубав виделкою.
  • Для крему потрібні жовтки від 6 яєць, 1 ст. молока, 1 ст. цукру і 1 ст. л борошна. Все перемішують і ставлять на водяну баню, варять до загусання.
  • Теплий крем змішують з 250 г вершкового масла. Можна додати за смаком варену згущенку, щоб консистенція була не дуже густий.

Намазують коржі кремом, зверху посипають подрібненою крихтою, залишають просочуватися на 8 годин. Ножем підрівнюють краю.

Дивіться також:  Пиріг з мандаринами – 6 дуже смачних рецептів
Прокрутка до верху