Крем шарлотт для прикраси торта
Унікальність солодощі з романтичною назвою полягає в її універсальності, а також здатності тримати створені форми. За допомогою кулінарного корнетика і особистої фантазії оформляємо торт різноманітними фігурами.
Інгредієнти:
- дрібний цукор — 200 г
- яйця — 2 шт. (при бажанні використовуємо 5 жовтків);
- незбиране молоко — 100 г;
- ванілін — 1 ч. л.;
- коньяк (лікер) — 1 ст. л.
Приготування:
- У каструлю з молоком всипаємо цукор, добре перемішуємо суміш, нагріваємо до теплого стану і повного розчинення солодкого компонента.
- Збиваємо яйця або відокремлені жовтки, цівкою вливаємо молочний склад. Постійно заважаючи, нагріваємо продукти на водяній бані до максимально гарячого стану. Не допускаємо кипіння, щоб яйця не згорнулися! Коли їжа стане схожа на кисіль, відставляємо посуд в бік, після остигання додаємо коньяк (лікер).
- Розм’якшене масло збиваємо міксером, встановивши насадку у вигляді рами. Отримуємо повітряний, збагачений киснем крем. Блендер не використовуємо, так як його ножі здатні змінити структуру продукту.
- Вимикаємо міксер після збільшення об’єму маси більш ніж в два рази. Уважно відстежуємо процес, не захоплюючись кухонним приладом. В іншому випадку отримуємо розшарування масла на воду і жир. Якщо це все ж сталося, поміщаємо в каструлю не дуже гарячу воду, знову збиваємо складу до однорідного стану, відправляємо солодкість в холодильник.