Ванільна прошарок для будь-якого торта
Склад, необхідний для приготування ванільного крему:
- молоко – 200 мл
- яйця – 3 шт
- цукор – 50 гр
- крохмаль – 20 гр
- вершкове масло – 25 гр
- ванілін – за смаком
Простий спосіб приготування:
- Молоко наливають у сотейник або інший залізна посудина і відправляється на вогонь.Туди засипається ванілін, а суміш залишають на плиті до закипання. Головне, щоб не утворилася піна.
- Яйця збиваються з цукром і крохмалем до однорідної маси.
- Гаряче молоко відправляється в суміш, приготовану на другому етапі. Якщо молоко встигло охолонути, слід його підігріти.
- Після цього маса знову вирушає на повільний вогонь і вариться до утворення густої маси схожою на домашню сметану.
- Заварний крем остуджується і тільки після цього використовується в потрібних цілях.
- Для смаку можна додати збите вершкове масло.