Крем заварний на молоці – 7 рецептів для різних тортів

Ванільна прошарок для будь-якого торта

Склад, необхідний для приготування ванільного крему:

  • молоко – 200 мл
  • яйця – 3 шт
  • цукор – 50 гр
  • крохмаль – 20 гр
  • вершкове масло – 25 гр
  • ванілін – за смаком

Простий спосіб приготування:

  • Молоко наливають у сотейник або інший залізна посудина і відправляється на вогонь.Туди засипається ванілін, а суміш залишають на плиті до закипання. Головне, щоб не утворилася піна.
  • Яйця збиваються з цукром і крохмалем до однорідної маси.
  • Гаряче молоко відправляється в суміш, приготовану на другому етапі. Якщо молоко встигло охолонути, слід його підігріти.
  • Після цього маса знову вирушає на повільний вогонь і вариться до утворення густої маси схожою на домашню сметану.
  • Заварний крем остуджується і тільки після цього використовується в потрібних цілях.
  • Для смаку можна додати збите вершкове масло.
Дивіться також:  Випічка з маком – 14 смачних рецептів