Масляний крем з вареного згущеного молока
Масляний крем відрізняється більш густою консистенцією порівняно з класичним варіантом. Це пояснюється не тільки кількістю масла, але і використанням вареного згущеного молока, яка завжди більш густа, ніж звичайний продукт.
- 1 банку вареного згущеного молока;
- 200 гр злив. масла;
- пакетик ваніліну;
- подрібнені горіхи.
Спочатку міксером опрацьовуємо м’яке масло. Потім викладаємо згущене молоко і висипаємо ванілін. Опрацьовуємо пару хвилин міксером на середній швидкості. В кінці висипаємо подрібнені горішки і просто ретельно перемішуємо ложкою.
Пропорції масла і згущеного молока можна регулювати на свій розсуд. Це буде впливати на смак десерту і його консистенцію, здатність до просякання коржів і застигання.
На замітку. Варений варіант можна приготувати вдома, якщо є банку звичайної згущеного молока. Робиться це наступним чином: банку ставиться в ківш з водою, доводиться до кипіння і на середньому вогні вариться протягом години. Потім банку потрібно дати охолонути, після її можна відкривати і використовувати за призначенням.