Шоколадний ганаш з згущеного молока і вершкового масла
Ласощі з додаванням шоколаду можуть не любити лише одиниці. Шоколадний крем надзвичайно солодкий і смачний. Його можна використовувати для приготування тортів, тістечок та інших видів десертів.
Для приготування шоколадного крему потрібно всього три продукту:
- 250 гр якісного темного шоколаду;
- 200 гр злив. масла;
- 150 гр згущеного молока.
Окремо один від одного на водяній бані розтопити шоколад, попередньо зламавши його на частини, і масло. Останнє можна не розтоплювати, а просто витримати при кімнатній температурі, щоб воно стало м’яким. Потім збити протягом хвилини, влити згущене молоко і збити разом з нею, а останнім додати топлений шоколад і хвилину опрацювати міксером/віночком.
Крем необхідно відразу ж використовувати за призначенням, інакше він стане дуже густим для прошарку коржів.
Замість шоколадних плиток можна застосувати какао-порошок. На цю пропорцію достатньо буде 2-3 ч. л. продукту.