Кролик тушкований в сметані – смачні рецепти приготування

Рецепт в казані покроково

Саме казан багато досвідчені кухарі радять використовувати для гасіння сметанного кролика. Товсте дно ідеально утримує температуру, і м’ясо виходить не стільки тушкованим, скільки пропеченим, особливо якщо не додавати в нього занадто багато сметанного соусу. Знавці називають блюдо варіацією на тему «казан-кебаб» і рекомендують подавати з маринованою цибулею або насінням граната.

Як приготувати «казан-кебаб» кролика?

  • Маринуємо м’ясо кролика.
  • Розігріваємо казан.
  • Додаємо рослинне масло (приблизно 100 мл).
  • Масло прогріваємо до стадії, поки від нього не з’явиться характерний «димок».
  • В сильно нагрітому казані обсмажуємо м’ясо до скоринки.
  • Додаємо до нього спеції.
  • Зверху викладаємо цибулю півкільцями, моркву, порізаний на кружечки.
  • Обсмажуємо все разом кілька хвилин.
  • Заливаємо бульйоном так, щоб він покривав кролика і овочі на 1-1,5 см.
  • Даємо бульйону закипіти.
  • Накриваємо казан кришкою (можна просто покласти під тарілку розмір казана).
  • Тушкуємо кролика 1,5 години.
  • Заливаємо сметаною (або вершками).
  • Готуємо ще 20 хвилин на слабкому вогні.
  • Такий кролик ідеально поєднується з рисом, овочами — гриль, картоплею по-селянськи. Прикрасити страву можна гілочками базиліка і є, запиваючи молодим вином.

    Дивіться також:  Тісто для пельменів на воді класичне – 8 смачних рецептів у домашніх умовах
    Прокрутка до верху