Рецепт в казані покроково
Саме казан багато досвідчені кухарі радять використовувати для гасіння сметанного кролика. Товсте дно ідеально утримує температуру, і м’ясо виходить не стільки тушкованим, скільки пропеченим, особливо якщо не додавати в нього занадто багато сметанного соусу. Знавці називають блюдо варіацією на тему «казан-кебаб» і рекомендують подавати з маринованою цибулею або насінням граната.

Як приготувати «казан-кебаб» кролика?
Маринуємо м’ясо кролика.
Розігріваємо казан.
Додаємо рослинне масло (приблизно 100 мл).
Масло прогріваємо до стадії, поки від нього не з’явиться характерний «димок».
В сильно нагрітому казані обсмажуємо м’ясо до скоринки.
Додаємо до нього спеції.
Зверху викладаємо цибулю півкільцями, моркву, порізаний на кружечки.
Обсмажуємо все разом кілька хвилин.
Заливаємо бульйоном так, щоб він покривав кролика і овочі на 1-1,5 см.
Даємо бульйону закипіти.
Накриваємо казан кришкою (можна просто покласти під тарілку розмір казана).
Тушкуємо кролика 1,5 години.
Заливаємо сметаною (або вершками).
Готуємо ще 20 хвилин на слабкому вогні.
Такий кролик ідеально поєднується з рисом, овочами — гриль, картоплею по-селянськи. Прикрасити страву можна гілочками базиліка і є, запиваючи молодим вином.
Сторінки:
1 2 3 4 5 6 7 8 9