В сметанно-медовому соусі
Урізноманітнити раціон, а заодно здивувати гостей, допоможе кролик, тушкований в сметанно-медової заливці. Це дивно ніжне на смак страву, де солодкість меду повністю йде в сметану, додаючи соусу пікантності.
Готувати такого кролика краще без овочевий пасерування: вона тут зайва. Рецепт значно спрощується: обсмажений кролик заливається бульйоном і гаситься до готовності м’яса, а за півгодини до готовності в бульйон кладуть сметану і дві столові ложки меду. Таку страву добре приправляти орегано або чебрецем – ці спеції прикрасять блюдо, надавши йому пряну нотку.
Подавати сметанно-медову кролятину добре з картопляними крокетами: для цього з пюре формуються котлетки і запікаються в духовці до утворення золотистої скоринки.
Кролик тушкований в сметані з одного боку дуже простий. Але з іншого претендує на право називатися вишуканим: адже мало хто їсть кролятину щодня. Балуйте себе новими стравами, не бійтеся експериментів, і нехай ваші близькі будуть ситі та здорові.