Як приготувати в духовці
Цей спосіб приготування сирних кульок передбачає використання духовки замість плити.
Необхідні компоненти:
- 250 г будь-якого сиру;
- 1 столове яйце;
- 50 г цукрового піску;
- 160 г борошна;
- 5 г розпушувача тіста;
- пакетик ванілі;
- щіпка солі.
Спосіб запікання:
- Викласти сир в ємність, з’єднати його з сирим яйцем, сіллю, цукром і ваніллю.
- Збити всі інгредієнти блендером до однорідного складу.
- В отриману суміш просіяти через сито борошно, всипати розпушувач тіста і все ще раз перемішати.
- З тіста включити кульки розміром з горішок і викласти на деко, попередньо обкладений пергаментним папером. Щоб тісто не прилипало до рук, долоні рекомендується обсипати борошном, або занурити в олію.
- Випікати кульки при 180 градусах протягом 30-40 хвилин.
- Вийняти сирну страву з духовки і дати охолонути.
Частування слід подавати на стіл, попередньо прикрасивши гілочками м’яти і пудрою.