Курник з фаршем та картоплею в духовці
Курник з фаршем та картоплею в духовці – це смачно, просто і дуже ситно! Для приготування нам знадобляться виключно доступні компоненти, які найчастіше є під рукою, а в результаті ми отримаємо рум’яний та ароматний пиріг з великою кількістю поживної начинки.
Час приготування – 1 год. 15 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порцій – 5-6.
Інгредієнти:
Для тесту:
- Мука – 270 гр.
- Олія вершкове – 140 гр.
- Сіль – 1 ч.л.
- Яєчний жовток – 2 шт.
- Вода – 50 мл.
Для начинки:
- Фарш м’ясний – 300 грн.
- Картопля – 3 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Спеції – за смаком
- Сіль за смаком
Додатково:
- Яєчний жовток – 1 шт.
Процес приготування:
Крок 1. Для приготування тіста нарізаємо кубиками вершкове масло і розтираємо з борошном, що просіює, слідом вводимо крижану воду, жовтки і сіль. Замішавши тісто, переміщуємо заготівлю до холодильника.
Крок 2. Почищену картоплю ріжемо на дрібні кубики і змішуємо з фаршем.
Крок 3. Додаємо до складу нарізану цибулю, сіль та улюблені спеції.
Крок 4. Тісто витягаємо з холоду і поділяємо на дві нерівні частини. Більший сегмент розгортаємо і укладаємо на лист з пекарським папером.
Крок 5. Рівним шаром розподіляємо начинку, залишаючи вільне місце біля країв.
Крок 6. Другу частину тесту також розгортаємо і кладемо поверх начинки, скріплюємо краї.
Крок 7. Змащуємо верхівку яйцем і робимо невеликий отвір центром.
Крок 8. Випікаємо курник протягом 40-45 хвилин при температурній відмітці 180 градусів. Смачного!