Курник з куркою та картоплею – 10 рецептів приготування в духовці

Курник з фаршем та картоплею в духовці

Курник з фаршем та картоплею в духовці – це смачно, просто і дуже ситно! Для приготування нам знадобляться виключно доступні компоненти, які найчастіше є під рукою, а в результаті ми отримаємо рум’яний та ароматний пиріг з великою кількістю поживної начинки.

Час приготування – 1 год. 15 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порцій – 5-6.

Інгредієнти:

Для тесту:

  • Мука – 270 гр.
  • Олія вершкове – 140 гр.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Яєчний жовток – 2 шт.
  • Вода – 50 мл.

Для начинки:

  • Фарш м’ясний – 300 грн.
  • Картопля – 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Спеції – за смаком
  • Сіль за смаком

Додатково:

  • Яєчний жовток – 1 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Для приготування тіста нарізаємо кубиками вершкове масло і розтираємо з борошном, що просіює, слідом вводимо крижану воду, жовтки і сіль. Замішавши тісто, переміщуємо заготівлю до холодильника.

Крок 2. Почищену картоплю ріжемо на дрібні кубики і змішуємо з фаршем.

Крок 3. Додаємо до складу нарізану цибулю, сіль та улюблені спеції.

Крок 4. Тісто витягаємо з холоду і поділяємо на дві нерівні частини. Більший сегмент розгортаємо і укладаємо на лист з пекарським папером.

Крок 5. Рівним шаром розподіляємо начинку, залишаючи вільне місце біля країв.

Крок 6. Другу частину тесту також розгортаємо і кладемо поверх начинки, скріплюємо краї.

Крок 7. Змащуємо верхівку яйцем і робимо невеликий отвір центром.

Крок 8. Випікаємо курник протягом 40-45 хвилин при температурній відмітці 180 градусів. Смачного!

Дивіться також:  Тісто для вареників – 10 покрокових рецептів