В паніровці
Для цього потрібно:
- філе куряче – 1 кг;
- цибуля ріпчаста – 1 шт.;
- морква – 1 шт.;
- батон нарізний – 3 шматочка;
- слив. масло – 50 г;
- панірувальні сухарі – 300 г;
- сіль – 1 ч. ложка;
- перець;
- раст. масло – 4 ст. ложки.
Цибуля очищається від лушпиння, ділиться на 2 частини і дрібно нарізати. Морква очищається і натирається на крупній тертці. Обсмажуємо суміш овочів на сковороді з маслом приблизно 5-7 хвилин, поки не з’явиться легкий рум’янець.
З батона знімається скоринка, і він деякий час вимочується у воді або молоці. Куряче філе нарізати шматочками невеликого розміру, змішується з хлібом, маслом, овочевий пасерування і пропускається через м’ясорубку. У готовий фарш додається сіль і перець, суміш ретельно перемішується. Формуємо котлети і обвалюють їх в паніровці. Можна зробити її самостійно заздалегідь. Обсмажуємо заготовки в паніровці на сковороді 5-7 хвилин. Візуально ступінь готовності можна визначати за появи рум’яної скоринки.