Запікаємо з сиром
М’ясо з сиром – завжди вишукано, смачно і святково. В залежності від якості вибраного продукту страви виходять з різноманітними смаковими відтінками.
Для приготування потрібні продукти:
- 6-8 гомілки курки;
- 150-200 г сиру;
- листкове тісто;
- масло соняшнику;
- сіль, перець, спеції;
- 1 яйце.
Для цієї страви підходить спосіб огортання «конверт». Так сир, розплавлений в процесі запікання, не витече назовні і зовнішній вигляд страви збережеться.
- Ніжки посолити, поперчити, додати за смаком спеції або рубану зелень, залишити на 1-1,5 години.
- Обсмажити на олії до рум’яної скоринки, остудити.
- Розкачати тісто, нарізати на великі квадрати.
- Невеликі скибочки сиру розкласти рівномірно під шкурку на кожній гомілки.
- Викласти на середину тіста, згорнути конвертом, краї защипнути.
- Змастити яйцем і випікати в духовці при температурі 180-200 градусів протягом 30-40 хвилин.
Викладають на блюдо, оформлене овочевий нарізкою, листям салату, половинками вареного яйця. Подавати можна з соусом до смаку.