Курячі ніжки в листковому тісті – 6 смачних рецептів приготування

З грибною начинкою

Гриби відмінно доповнюють багато страви, додаючи їм особливого смаку і соковитості. Практикується використання звичних печериць і гливи або сезонних лісових грибів, які необхідно заздалегідь приготувати.

Курячі ніжки в листковому тісті з грибною начинкою готують з інгредієнтів:

  • курячі ніжки – 6-8 шт.;
  • гриби – 150-200 г;
  • сметана – 150 г;
  • 1 велика цибулина;
  • масло соняшнику;
  • листкове тісто;
  • твердий сир – 100 г;
  • 1 куряче яйце;
  • сіль, перець, спеції – за смаком.

У цьому рецепті застосовують будь-який з методів огортання гомілок у тісто: смужками («мумія»), мішечком, конвертом.

Процес приготування розділити на кілька етапів.

  • Замаринувати на 1-1,5 години курячі ніжки в маринаді з сметани (майонезу), солі, перцю та інших спецій – за бажанням.
  • Обсмажити на сковороді до золотистої скоринки, остудити.
  • Гриби очистити, порізати кубиками, обсмажити з нарізаною цибулею.
  • Розкачати тісто, порізати на смужки або квадрати.
  • Під шкурку на курячих ніжках викласти обсмажені гриби.
  • Обернути готові гомілки шматочками сиру.
  • Обернути тестом, змастити жовтком.
  • Випікати в розігрітій до 200 градусів духовці не менше півгодини.
  • Викладати курячі ніжки на блюдо з салатними листям і овочами.

Пікантності страві додає часник, гірчиця, сік лайма, корінь імбиру. Як гарнір відмінно підійде овочевий салат, картопля, запечений або смажений великими часточками.

Дивіться також:  Перець фарширований – 6 рецептів в мультиварці
Прокрутка до верху