З грибною начинкою
Гриби відмінно доповнюють багато страви, додаючи їм особливого смаку і соковитості. Практикується використання звичних печериць і гливи або сезонних лісових грибів, які необхідно заздалегідь приготувати.
Курячі ніжки в листковому тісті з грибною начинкою готують з інгредієнтів:
- курячі ніжки – 6-8 шт.;
- гриби – 150-200 г;
- сметана – 150 г;
- 1 велика цибулина;
- масло соняшнику;
- листкове тісто;
- твердий сир – 100 г;
- 1 куряче яйце;
- сіль, перець, спеції – за смаком.
У цьому рецепті застосовують будь-який з методів огортання гомілок у тісто: смужками («мумія»), мішечком, конвертом.
Процес приготування розділити на кілька етапів.
- Замаринувати на 1-1,5 години курячі ніжки в маринаді з сметани (майонезу), солі, перцю та інших спецій – за бажанням.
- Обсмажити на сковороді до золотистої скоринки, остудити.
- Гриби очистити, порізати кубиками, обсмажити з нарізаною цибулею.
- Розкачати тісто, порізати на смужки або квадрати.
- Під шкурку на курячих ніжках викласти обсмажені гриби.
- Обернути готові гомілки шматочками сиру.
- Обернути тестом, змастити жовтком.
- Випікати в розігрітій до 200 градусів духовці не менше півгодини.
- Викладати курячі ніжки на блюдо з салатними листям і овочами.
Пікантності страві додає часник, гірчиця, сік лайма, корінь імбиру. Як гарнір відмінно підійде овочевий салат, картопля, запечений або смажений великими часточками.