Рецепт приготування супу з м’ясом
Щоб зробити страву більш наваристим і ароматним, варто додати в нього м’ясо.
Червона квасоля відмінно поєднується як зі свининою, так і з яловичиною.
До речі, для обговорюваного супу чудово підходять свинячі або яловичі реберця. Їх можна використовувати замість шийки або будь-якої іншої обраної частини тушки. Готується квасолевий суп з м’ясом, у глиняних горщиках. Нехай вони будуть обсягом не більше 500 мл
Крім м’ясної складової (600 р.), для супу потрібно взяти: 250 г сухої квасолі, 1 л. м’ясного бульйону, 90 р. томатної пасти або кетчупу без добавок, 1 баклажан, 5 картоплин, по 1 шт. цибулі і моркви, хмелі-сунелі, базилік, гранульований часник і сіль.
- М’ясо нарізати великими шматочками або ж реберця розділяються один від одного.
- Всі овочі нарізаються будь-яким зручним способом. Баклажан і моркву краще подрібнювати великими кубиками, а часник – тонкими пластинками.
- Квасоля замочується на 60 хвилин в теплій воді, а потім відварюється в невеликій каструлі до напівготовності.
- М’ясний бульйон солиться, а, крім того, до нього додається томатна паста всі перераховані приправи.
- Всі інгредієнти порційно розкладаються по горщикам. В останню чергу – заливаються бульйоном.
- Залишилося поставити горщики у розігріту духовку (приблизно до 160 градусів). Готуватися вони будуть не менше 1,5 години.
Такий незвичайний спосіб варіння супу дозволить зробити його смак максимально насиченим. Традиційний квасолевий суп на Русі завжди готувався у пічці. Описаний варіант з горщиками і духовою шафою дозволить максимально наблизитися до початкового варіанту.
До речі, готову томатну пасту може відмінно замінити на саморобний пюре зі свіжих помідорів.