Лазанья – покроковий рецепт з фото

Лазанья – покроковий рецепт з фото

 

 

Час виготовлення: 1 година 20 хвилин
Кількість порцій: 8 шт.

 

Для цієї страви потрібно:

  • Листи лазаньї – 9 шт.
  • Фаршу – 1 кг.
  • Помідори – 500 г
  • Сир – 350 г
  • Молока – 800 мл
  • Борошна – 80 г
  • Вершкового масла – 80 г
  • Зубочки часнику – 4 шт.
  • Сіль і перчик за смаком
  • Пару цибулин
  • Пару морквин
  • Олії
  • Базиліка
  • Кропу

Як приготувати лазанью

 

  • Для початку готуємо всі овочі.
  • Для цього цибулю ріжемо невеликими кубиками.
  • Моркву натираємо на тертці, часник чистимо і дуже дрібно нарізаємо.
  • Помідори ріжемо великими шматками і подрібнюємо за допомогою блендера з занурювальний насадкою.
  • Потім листи лазаньї відварюємо до напівготовності у трішки присоленной воді.
  • Готові листи викладаємо на тарілку і охолодити.
  • У сковороді з незначною кількістю олії обсмажуємо цибулю, моркву і часник до повної готовності.
  • Під кінець смаження додаємо дрібно нарізані базилік і кріп.
  • В обсмажені овочі додаємо фарш і добре розминаємо його за допомогою виделки або лопатки.
  • Добре солимо, перчимо і обсмажуємо до готовності.
  • Далі, у готовий фарш додаємо перемелені помідори й тушкуємо до зменшення зайвої рідини, періодично перемішуючи.

 

  • Готуємо соус. Для цього потрібно підтопити вершкове масло в невеликій каструльці.
  • Додаємо до маслу молоко, борошно і ретельно збиваємо міксером або блендером, щоб не було грудочок.
  • Ставимо на вогонь, солимо, перчимо і доводимо до кипіння при постійному розмішуванні.
  • Форму для випікання змащуємо вершковим маслом.
  • На дно викладаємо три листи лазаньї.
  • Поверх невеликим шаром викладаємо фарш і добре розрівнюємо.
  • Поверхня фаршу рясно поливаємо соусом.
  • І посипаємо натертим на терці сиром.
  • Точно так само повторюємо ще два шари.
  • Відправляємо випікатися в духовці підігріту до 180 градусів протягом 45 хвилин.
  • Це блюдо подається як в гарячому вигляді, так і в теплом, воно залишиться не менш смачним.
Дивіться також:  ТОП 5 пісних рецептів | Швидко і Смачно
Прокрутка до верху