Простий рецепт на сковороді
Коржі:
- 1 банку згущеного молока;
- яйце;
- ½ Ч. л. соди;
- 1 ст. л. оцту;
- 3 ст. л. борошна.
Крем:
- 750 мл молока;
- 4 ст. л. борошна;
- 1 ½ ст. л. цукру;
- 2 яйця;
- упаковка вершкового жирного масла.
Підготовка тесту:
- Погасити соду в оцті і вилити в миску. Вбити яйце і збовтати складу виделкою. Викласти до нього згущене молоко і знову перемішати.
- Просіяти борошно до заготівлі і замісити тісто. Воно вийде м’яким, ніжним і майже не буде липнути до рук.
- Розділити його на 8 – 10 однакових частин і розкачати в пласти товщиною до 3 мм Розмір заготовок повинен підходити для дна сковорідки, в якій їх потрібно обсмажити без масла по парі хвилин з кожного боку.
- Щоб торт вийшов рівним, складаємо коржі стопкою і обрізаємо по діаметру обраної кришки або тарілки. Кращий варіант – роз’ємна форма. Обрізки дрібно кришимо.
Наступний етап – крем:
- Збиваємо яйця, борошно і цукор до кашоподібного стану.
- Вливаємо в отриманий склад молоко і розмішуємо.
- Ставимо масу на повільний вогонь і помішуємо, як тільки почне нагріватися.
- Коли крем загусне, кладемо масло і розмішуємо, допомагаючи йому розтанути.
Крем і коржі готові, залишилося лише зібрати торт.
- Для цього кладемо корж в роз’ємну форму, трохи поливаємо кремом. Повторюємо процедуру, поки не закінчаться заготовки. У процес потрібно трохи притискати їх.
- Посипаємо крихтою верх торта.
- Відправляємо його в холодильник на 2 – 3 години.
Щоб при витяганні десерт не деформувався, проводимо по краю форми тонким ножем, відокремлюючи його. Далі розкриваємо і знімаємо форму.
На замітку. Крему з вказаної кількості інгредієнтів виходить багато, тому кожен корж можна густо їм поливати. Економити на просочення не варто, інакше десерт вийде сухим.