Листковий торт — 11 рецептів смачного приготування

Простий рецепт на сковороді

Коржі:

  • 1 банку згущеного молока;
  • яйце;
  • ½ Ч. л. соди;
  • 1 ст. л. оцту;
  • 3 ст. л. борошна.

Крем:

  • 750 мл молока;
  • 4 ст. л. борошна;
  • 1 ½ ст. л. цукру;
  • 2 яйця;
  • упаковка вершкового жирного масла.

Підготовка тесту:

  • Погасити соду в оцті і вилити в миску. Вбити яйце і збовтати складу виделкою. Викласти до нього згущене молоко і знову перемішати.
  • Просіяти борошно до заготівлі і замісити тісто. Воно вийде м’яким, ніжним і майже не буде липнути до рук.
  • Розділити його на 8 – 10 однакових частин і розкачати в пласти товщиною до 3 мм Розмір заготовок повинен підходити для дна сковорідки, в якій їх потрібно обсмажити без масла по парі хвилин з кожного боку.
  • Щоб торт вийшов рівним, складаємо коржі стопкою і обрізаємо по діаметру обраної кришки або тарілки. Кращий варіант – роз’ємна форма. Обрізки дрібно кришимо.

Наступний етап – крем:

  • Збиваємо яйця, борошно і цукор до кашоподібного стану.
  • Вливаємо в отриманий склад молоко і розмішуємо.
  • Ставимо масу на повільний вогонь і помішуємо, як тільки почне нагріватися.
  • Коли крем загусне, кладемо масло і розмішуємо, допомагаючи йому розтанути.

Крем і коржі готові, залишилося лише зібрати торт.

  • Для цього кладемо корж в роз’ємну форму, трохи поливаємо кремом. Повторюємо процедуру, поки не закінчаться заготовки. У процес потрібно трохи притискати їх.
  • Посипаємо крихтою верх торта.
  • Відправляємо його в холодильник на 2 – 3 години.

Щоб при витяганні десерт не деформувався, проводимо по краю форми тонким ножем, відокремлюючи його. Далі розкриваємо і знімаємо форму.

На замітку. Крему з вказаної кількості інгредієнтів виходить багато, тому кожен корж можна густо їм поливати. Економити на просочення не варто, інакше десерт вийде сухим.

Дивіться також:  Банановий крем – 7 рецептів, як зробити смачний і ароматний крем з бананів
Прокрутка до верху