Шоколадний десерт на швидку руку
- 400 г листкового тіста;
- 1 жовток;
- 1 балончик готового шоколадного мусу;
- 50 р цукрової пудри;
- 100 г шоколаду без добавок;
- 250 мл молока.
Розкачуємо 2 пласта, змащуємо жовтком і випікаємо в духовці до рум’яного кольору.
На 1 корж видавлюємо мус, надаючи йому форму квіточок, равликів або будь-яку іншу. Накриваємо другим коржем.
У сотейнику розтоплюємо шоколад з молоком. Заливаємо глазур’ю торт і ставимо в холодильник на 2 – 3 години.
Листковий торт Поліно зі згущеним молоком
Торт «Поліно» зі згущеним молоком – просте і улюблені ласощі ласунів:
- 1 банку згущеного молока;
- півпачки масла;
- 450 г магазинного бездріжджового листкового тіста.
Підготовка:
- Тісто розморозити, розкачати і нарізати смужками приблизно 2 – 3 см завтовшки. Викласти їх на деко і випікаємо при 200 градусах 15 – 20 хвилин.
- Збити масло зі згущеним молоком.
- На столі у кілька шарів складаємо плівку – з її допомогою будемо формувати «поліно».
- Викладаємо поруч готові пластинки (приблизно 4 – 6 штук) і покриваємо їх товстим шаром крему. Зверху маємо ще кілька платівок, знову оформляємо кремовий шар і так продовжуємо до тих пір, поки не закінчаться продукти.
- Потім закриваємо одним краєм плівки всі поліно, другим – максимально туго загортаємо торт, щоб він щільно застиг і не розпадався при нарізці.
Залишаємо десерт, як і інші, на ніч в холодильнику.