Листковий торт — 11 рецептів смачного приготування

Шоколадний десерт на швидку руку

  • 400 г листкового тіста;
  • 1 жовток;
  • 1 балончик готового шоколадного мусу;
  • 50 р цукрової пудри;
  • 100 г шоколаду без добавок;
  • 250 мл молока.

Розкачуємо 2 пласта, змащуємо жовтком і випікаємо в духовці до рум’яного кольору.

На 1 корж видавлюємо мус, надаючи йому форму квіточок, равликів або будь-яку іншу. Накриваємо другим коржем.

У сотейнику розтоплюємо шоколад з молоком. Заливаємо глазур’ю торт і ставимо в холодильник на 2 – 3 години.

Листковий торт Поліно зі згущеним молоком

Торт «Поліно» зі згущеним молоком – просте і улюблені ласощі ласунів:

  • 1 банку згущеного молока;
  • півпачки масла;
  • 450 г магазинного бездріжджового листкового тіста.

Підготовка:

  • Тісто розморозити, розкачати і нарізати смужками приблизно 2 – 3 см завтовшки. Викласти їх на деко і випікаємо при 200 градусах 15 – 20 хвилин.
  • Збити масло зі згущеним молоком.
  • На столі у кілька шарів складаємо плівку – з її допомогою будемо формувати «поліно».
  • Викладаємо поруч готові пластинки (приблизно 4 – 6 штук) і покриваємо їх товстим шаром крему. Зверху маємо ще кілька платівок, знову оформляємо кремовий шар і так продовжуємо до тих пір, поки не закінчаться продукти.
  • Потім закриваємо одним краєм плівки всі поліно, другим – максимально туго загортаємо торт, щоб він щільно застиг і не розпадався при нарізці.

Залишаємо десерт, як і інші, на ніч в холодильнику.

Дивіться також:  Безе в духовці: класичний рецепт і 7 варіантів
Прокрутка до верху