Листковий торт — 11 рецептів смачного приготування

З заварним кремом

Для домашнього листкового тіста:

  • 250 г борошна;
  • 200 г маргарину;
  • 1 жовток;
  • ¼ Ч. л. солі;
  • 2 ч. л. оцту;
  • 100 мл крижаної води.

Для крему:

  • 350 мл молока;
  • 100 г цукру;
  • 30 г олії;
  • щіпка солі;
  • 2 ч. л. ванільного цукру;
  • 30 г борошна;
  • 2 яйця.

Приготування тіста:

  • У склянці перемішуємо жовток, сіль, оцет і воду. Гарненько збиваємо до однорідності. Ставимо заготовку в холодильну камеру.
  • Тим часом на робочій поверхні просіваємо борошно і трьох в неї маргарин. Щоб його було легше подрібнювати, час від часу рекомендується обвалювати брусок у борошні.
  • Перетираємо маргаринову стружку з борошном вручну.
  • Масу збираємо гіркою. Беремо заготовку з холодильника і поливаємо гірку, вручну замішуючи тісто. Сильно місити не потрібно – просто перемішуємо між собою інгредієнти.
  • Грудку збираємо в пакет, добре стискаємо, випускаючи весь можливий повітря, і кладемо в холодильник на пару годин, а краще на ніч.
  • Тісто розкочуємо. Його товщина повинна бути близько 3 мм, а розмір – 40 см на 35 см (+/– 3 см). Ріжемо його на 8 однакових прямокутників. Викладаємо їх на деко.

Крем для листкового торта:

  • Складаємо В миску сухі компоненти, перемішуємо і після вливаємо третину молока і яйця. Збиваємо.
  • У сотейнику прогріваємо молоко з маслом і майже доводимо до кипіння. Даємо охолонути і вливаємо в нього цівкою яєчно-молочну заготовку. Продукти не повинні бути гарячими, інакше яйце може згорнутися. Під час вливання розмішуємо складу віночком.
  • Ставимо сотейник назад на повільний вогонь і варимо крем до загустіння. Потрібно обов’язково помішувати, щоб він не почав пригорати. Крем повинен нагадувати по консистенції домашню сметану.

Далі залишилося зібрати слойки:

  • Застиглий крем викладаємо в кондитерський мішок і робимо смужки на платівках тіста у середині.
  • Один край пластинок змащуємо жовтком і склеюємо з другим. Зверху заготовки робимо невеликі надрізи і змащуємо їх жовтком.
  • Випікаємо при 190 – 210ºС протягом 20 – 25 хвилин.
Дивіться також:  Випічка без яєць – 11 простих рецептів приготування
Прокрутка до верху