Листковий торт — 11 рецептів смачного приготування

Мільфей з лимонною прошарком

  • листкове тісто – 450 – 500 м;
  • молоко – 250 мл;
  • жовток – 2 одиниці;
  • цукор – 80 г;
  • борошно – 80 г;
  • лимонна цедра – з 1 плоду лимона;
  • улюблені свіжі фрукти і ягоди – 100 г;
  • листочки м’яти для прикраси (за бажанням).

Приготування мильфея:

  • Для створення крему необхідно збити жовтки і цукор. Молоко трохи нагріти і влити в солодку масу. Насипати цедру і все гарненько перемішати. Просіяти борошно і все перемішати лопаткою. Трохи уварити до загустіння, постійно помішуючи. Охолодити і залишити в холодильнику.
  • Тісто тонко розкачати (до 3 – 5 мм) і нарізати на однакові прямокутники/квадрати, як більше подобається. Розкласти заготовки на деку, присипати пудрою і запекти в протягом 10-и хвилин до рум’яної скоринки. Вийняти, дати їм охолонути.
  • Кондитерським мішком викласти на ⅔ пластинок крем смужками або трояндочками. Скласти по 2 пластинки з кремом і зверху накрити конструкцію порожній заготівлею. На поверхні десерту можна розкласти шматочки свіжих фруктів.
Дивіться також:  Манник – класичний рецепт і 10 варіантів приготування
Прокрутка до верху