Мільфей з лимонною прошарком
- листкове тісто – 450 – 500 м;
- молоко – 250 мл;
- жовток – 2 одиниці;
- цукор – 80 г;
- борошно – 80 г;
- лимонна цедра – з 1 плоду лимона;
- улюблені свіжі фрукти і ягоди – 100 г;
- листочки м’яти для прикраси (за бажанням).
Приготування мильфея:
- Для створення крему необхідно збити жовтки і цукор. Молоко трохи нагріти і влити в солодку масу. Насипати цедру і все гарненько перемішати. Просіяти борошно і все перемішати лопаткою. Трохи уварити до загустіння, постійно помішуючи. Охолодити і залишити в холодильнику.
- Тісто тонко розкачати (до 3 – 5 мм) і нарізати на однакові прямокутники/квадрати, як більше подобається. Розкласти заготовки на деку, присипати пудрою і запекти в протягом 10-и хвилин до рум’яної скоринки. Вийняти, дати їм охолонути.
- Кондитерським мішком викласти на ⅔ пластинок крем смужками або трояндочками. Скласти по 2 пластинки з кремом і зверху накрити конструкцію порожній заготівлею. На поверхні десерту можна розкласти шматочки свіжих фруктів.