Листковий торт — 11 рецептів смачного приготування

Стьопка – растрепка

Тісто:

  • 3 ст. борошна;
  • 300 г маргарину;
  • ¾ Склянки води;
  • ½ Ч. л. солі;
  • 1 ч. л. оцту;
  • ¼ Ч. л. лимонної кислоти.

Крем:

  • ¾ Склянки борошна;
  • 1 ½ ст. цукру;
  • 4 яйця;
  • 750 мл молока;
  • 200 р масла;
  • ванілін.

Цей торт – різновид усім відомого «Наполеона». Тісто робиться однаково, а ось крем і є відміну від класичного десерту радянських часів.

  • Жовтки збити з половиною потрібної кількості цукру до появи світлого відтінку.
  • ⅔ Підготовленого молока трохи нагріти.
  • Залишки рідини вилити в жовтки і добре розмішати.
  • Просіяти борошно в цей склад, розмішати, а потім потроху влити тепле молоко і добре збити отриману масу.
  • Поставити крем на водяну баню і готувати до загустіння. Після, залишити остигати.
  • Збити білки з залишками цукру до появи піків. Поставити на водяну баню трохи прогрітися, але не сильно, інакше білки зваряться.
  • В заварний крем ввести м’яке масло і збити. Перемішати з білками.

Залишилося прошарувати готові коржі чудовим кремом, дати торту просочитися і прикрасити по своєму смаку.

Дивіться також:  Заливний пиріг — 21 рецепт приготування в домашніх умовах
Прокрутка до верху