Стьопка – растрепка
Тісто:
- 3 ст. борошна;
- 300 г маргарину;
- ¾ Склянки води;
- ½ Ч. л. солі;
- 1 ч. л. оцту;
- ¼ Ч. л. лимонної кислоти.
Крем:
- ¾ Склянки борошна;
- 1 ½ ст. цукру;
- 4 яйця;
- 750 мл молока;
- 200 р масла;
- ванілін.
Цей торт – різновид усім відомого «Наполеона». Тісто робиться однаково, а ось крем і є відміну від класичного десерту радянських часів.
- Жовтки збити з половиною потрібної кількості цукру до появи світлого відтінку.
- ⅔ Підготовленого молока трохи нагріти.
- Залишки рідини вилити в жовтки і добре розмішати.
- Просіяти борошно в цей склад, розмішати, а потім потроху влити тепле молоко і добре збити отриману масу.
- Поставити крем на водяну баню і готувати до загустіння. Після, залишити остигати.
- Збити білки з залишками цукру до появи піків. Поставити на водяну баню трохи прогрітися, але не сильно, інакше білки зваряться.
- В заварний крем ввести м’яке масло і збити. Перемішати з білками.
Залишилося прошарувати готові коржі чудовим кремом, дати торту просочитися і прикрасити по своєму смаку.