Покроковий рецепт без яєць
Якщо у людини алергія на яєчний продукт, не варто зневірятися. Пишний і ніжний манник можна дуже просто приготувати без їх використання.
Для цього достатньо підготувати перелічені нижче складові:
- манна крупа – 300 г;
- кефір – 400 мл;
- цукор – 230 г;
- борошно 160 г;
- масло вершкове – 100 г;
- сода – 3 г;
- сіль – щіпка;
- ванілін, кориця – за смаком.
Готується кулінарний виріб наступним чином:
- Манка змішується з сіллю, цукром, розтопленим маслом і кефіром.
- Через 40 хвилин, за які манка повинна збільшитися щонайменше у два рази, в масу додаються сода, просеянная борошно приправа.
- Тісто перемішується до однорідності, щоб пиріг вийшов без грудочок, і викладається в чашу.
- Випікання здійснюється в режимі «Випічка» протягом ⅔ години.
- Після звукового сповіщення про готовність пирога дається небагато часу охолонути, а потім за допомогою ємності для приготування на пару виймається з чаші мультиварки.