Маринована капуста – 10 рецептів швидкого приготування на зиму

Маринована капуста з буряком – швидко і смачно

Блюдо виходить хрустким, злегка солодкуватим, а готується швидко і напевно доведеться всім до смаку.

Необхідні продукти:

  • 100 мілілітрів масла;
  • дві буряків;
  • 50 грам цукру;
  • 10 грам солі;
  • качан капусти;
  • 100 мл оцту;
  • три зубчики часнику;
  • перець і інші спеції за бажанням.

Процес приготування:

  • Починаємо готувати з підготовки всіх овочів. Для цього капусту розбираємо на листи, прибираємо погані частини. Буряк очищаємо і перетворюємо на тонкі смужки, а часник подрібнюємо на пластинки.
  • Беремо велику банку і викладаємо туди продукти шарами. Спочатку капусту, потім буряк і часник. Робимо це, поки не закінчаться всі інгредієнти.
  • В іншій ємності нагріваємо воду, змішуємо її з цукром, сіллю і чорним перцем. Чекаємо, поки все закипить, додаємо масло і оцет.
  • Тим, що вийшло, заливаємо овочі в банку, закриваємо її і наполягаємо близько 12 годин. Через це час страву можна вживати або зробити закатку на зиму.
Дивіться також:  Капуста на зиму – 9 рецептів приготування
Прокрутка до верху