Маринована капуста з буряком – швидко і смачно
Блюдо виходить хрустким, злегка солодкуватим, а готується швидко і напевно доведеться всім до смаку.
Необхідні продукти:
- 100 мілілітрів масла;
- дві буряків;
- 50 грам цукру;
- 10 грам солі;
- качан капусти;
- 100 мл оцту;
- три зубчики часнику;
- перець і інші спеції за бажанням.
Процес приготування:
- Починаємо готувати з підготовки всіх овочів. Для цього капусту розбираємо на листи, прибираємо погані частини. Буряк очищаємо і перетворюємо на тонкі смужки, а часник подрібнюємо на пластинки.
- Беремо велику банку і викладаємо туди продукти шарами. Спочатку капусту, потім буряк і часник. Робимо це, поки не закінчаться всі інгредієнти.
- В іншій ємності нагріваємо воду, змішуємо її з цукром, сіллю і чорним перцем. Чекаємо, поки все закипить, додаємо масло і оцет.
- Тим, що вийшло, заливаємо овочі в банку, закриваємо її і наполягаємо близько 12 годин. Через це час страву можна вживати або зробити закатку на зиму.