Українська крыжавка – з морквою і часником
Варіант, де капусту ріжуть досить крупно.
Необхідні продукти:
- один перець;
- кілограм капусти;
- дві морквини;
- 10 грам солі і 20 грам цукру;
- близько літри простої води;
- 150 мл оцту і стільки ж олії;
- дві часточки часнику;
- перець горошком.
Процес приготування:
- Для початку капусту ділимо на чотири частини і відварюємо її близько 10 хвилин, залишаємо охолонути.
- Перець і моркву перетворюємо на дрібні смужки, видавлюємо часник.
- Тепер ставимо воду, доводимо до кипіння, викладаємо туди сіль, цукор, а ще через п’ять хвилин вимкнемо і з’єднаємо з оцтом і перцем і морквою.
- Капусту, нарізану на великі шматки, засипаємо часником, заливаємо маринадом, прибираємо на добу, в холод, чим-небудь придавивши.