Мармелад з яблук – 7 рецептів, як зробити смачний яблучний мармелад в домашніх умовах

Мармелад з яблук на зиму

Мармелад, приготований з яблук без використання додаткових загусників, можна не тільки подавати у вигляді шматочків, обваленных в цукрі або кунжуті, але і використовувати в якості начинки для випічки.

Такий наповнювач для пиріжків можна заготовити про запас, загорнувши в банки.

Співвідношення цукру і фруктів для мармеладу на зиму наступне:

  • 1000 г яблук;
  • 500 г цукор.

Процес приготування:

  • У цілих яблук зрізати верхівки у вигляді кришечок, акуратно вирізати серцевину, прикрити кришечками і поставити на деко. Підготовлені таким чином фрукти запекти в духовій шафі годину – півтори при 150 градусах.
  • Печені яблука продавити через дрібне сито гарячими, додати цукор і випарити на слабкому вогні до густоти, коли крапля гарячого пюре на холодній страві буде застигати, не розтікаючись.
  • Скляні банки невеликого літражу (0,25 – 0,5 л) вимити з содою і простерилізувати, висушити і наповнити гарячим мармеладом. Далі їх можна закатати бляшаними кришками або закрити пергаментом.

Зберігати заготовку в прохолодному місці.

Дивіться також:  Як приготувати торт – 10 дуже смачних рецептів