Мармелад з яблук на зиму
Мармелад, приготований з яблук без використання додаткових загусників, можна не тільки подавати у вигляді шматочків, обваленных в цукрі або кунжуті, але і використовувати в якості начинки для випічки.
Такий наповнювач для пиріжків можна заготовити про запас, загорнувши в банки.
Співвідношення цукру і фруктів для мармеладу на зиму наступне:
- 1000 г яблук;
- 500 г цукор.
Процес приготування:
- У цілих яблук зрізати верхівки у вигляді кришечок, акуратно вирізати серцевину, прикрити кришечками і поставити на деко. Підготовлені таким чином фрукти запекти в духовій шафі годину – півтори при 150 градусах.
- Печені яблука продавити через дрібне сито гарячими, додати цукор і випарити на слабкому вогні до густоти, коли крапля гарячого пюре на холодній страві буде застигати, не розтікаючись.
- Скляні банки невеликого літражу (0,25 – 0,5 л) вимити з содою і простерилізувати, висушити і наповнити гарячим мармеладом. Далі їх можна закатати бляшаними кришками або закрити пергаментом.
Зберігати заготовку в прохолодному місці.